lauantai 31. tammikuuta 2009

Suklaakakku


En oo varsinaisesti mikään sokerileipuri, mutta vois kyllä senkin opetella, kun on 5kg jauhoja tuolla kaapissa. Tein siis tuollaista kakkua eilen. Innostus siihen tuli siitä, että epäilinkin jo aluksi hieman, että eilinen keitto ei olisi koemaistajalle täysin mielestä, joten päätin hyvitellä jo etukäteen suklaalla. Ja okei, innostukseen vaikutti myös se, että poistin Nomun megaherkkua kaakaojauhetta. Aika tummaa, lievästi syntistä ja täyttä tavaraa.

Kuten kuvasta näkyy (huonosti, myönnän) kakku on päällikerroksista kiinteähköä ja siinä on tuollainen möhnöinen sisus. Kermaa vähän mukaan keventämään niin tulee kyllä tankattua päivän suklaaöverit helposti, halvalla ja nopeesti.
Tää ohje on vähän tämmöi mikä kuljeskelee milloin missäkin, ite nappasin jostain kotikokkipalstalta tms.

Ainekset:
1oog voita (ite käytin 50g)
2 ½dl sokeria
2 munaa
1 ½dl jauhoi
3rkl (nomu) kaakaojauhoa
(1tl vaniljasokeria, vaniljauutetta tms) En ite käyttänyt, syystä jonka takia tosi ysäristi homottelin leikkisästi keittiöpoikaa ja avauduin, kunnes jouduin myöntää oman mokani...

1. Sulata voi ja anna jäähtyä vähän.
2. Vatkaa munat ja sokeri
3. Lisää jauhot ja kaakaojauhot (ihan hyvä jos oot sekoittanut ne aikaisemmin ja vielä siivilöit ne seokseen niin tulee buenosti tasaista)
4. Sekoittele huolella ja kaada vuokaan, tai Iittalan syvään teemaan...
5. Paista n. 25min, 175 astetta.
6. Tarjoile sen kermavaahdon kanssa. Jos teet tän naiselle joka ei oo kovin vaativa, niin saat sympatiat osakseks koska se näyttää tod.näköisesti niin kömpelöltä, mutta maistuu täyteläiselle.

Meen hakee ruokaa kaupasta ja illalla myöhemmin vähän sangriaa keittiöpojan, koemaistajan yms. kanssa tuolla jossain kaupungin sykkeessä.

Yours Truly
Will Be Sokerileipuri

Ei kommentteja: