sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Juhlareseptit: Goudasalaatti ja marinoidut kik-herneet, pavut ja feta

Ei ole muuten mun kädet, vaan mun Garcon de Cuisinen. Siitä haluunkin lähettää terveiset ja kiitokset, että kyseinen henkilö tuli tänne ennen juhlia, jeesas vähän siivoilussa ja leikkasi salaatin kokoon ja auttoi muutenkin annosten kokoamisessa, oli itsellä vähän kädet täynnä hommaa. Big up!

Villirucolassa oli jotenkin törkee maku, aateltiin ettei se oo kyllä hyvää, joten pistettiin salaattiin lollo rossoo, kurkkua ja paprikaa ja goudaa. Yrttigoudaa jos tarkkoja ollaan, on muuten törkeen hyvä juusto!
Ainekset:
Kik-herneitä
kidney-papuja
Snack-feta, aurinkokuivattu tomaatti

Marinaadi:
0,5 dl snack-fetan öljyä
0,5dl vettä
0,5dl punaista balsamicoa
1 prk tomaattipyreetä
valkosipulijauhetta (tai tuoretta)
suolaa
(Nomun Stir pestoa, Appelsiinipippuria, Nomun Spanishia)

1. Huuhtele pavut ja valmistele kik-herneet paketin ohjeen mukaan (Jos on purkkipapuja ja pussiherneitä), mutta jos sulla on esikeitetyt kik-herneet, niin huuhtele ne siinä samassa)
2. Sekoita pavut, herneet ja feta
3. Heittele marinaadin ainekset sekaan ja ravistele huolella sekaisin.
4. Anna marinoitua nyt sen ainakin 4h, pitempi parempi. Itse tein n. aamu kymmeneltä ja kuuden jälkeen tarjoiltiin.

Tää on siitä hyvä ruoka, että tää on törkeen hyvää ja halpaa, se toimii myös tosi hyvin samalla lautasella salaatin kanssa tai sitten ihan yksinäänkin. Tein tätä viimeksikin kun oli tavallaan ekat vähän enempi high-profile juhlat ja silloin se meni about 10 minuutissa kaikki. Tällä kertaa kesti vähän pitempään, mutta loppui kuitenkin kesken ja määrät oli vähintään tuplat eilen. Joten porukka kyllä vetää tota ihan huolella!

Ps. Kaikessa kiireessä oli sepaluskin unohtunut auki, onneksi jollakin oli pokkaa sanoa siitä jo heti alkuillasta... Seuraavaksi käsittelyssä juhlien loput ruuat.

Yours Truly
Jerusalem Sommelier & Tiskivuoret

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi papusetti on kyllä uskomattoman toimivan kuuloinen. Mun tarttee selkeesti tyyppaa, eka pitää vaan tehdä pyhiinvaellusmatka Herkkuun Nomuja ostamaan.

Dr Jerusalem kirjoitti...

Kyl toi toimii ilman nomujakin ihan normimausteilla. Viimeks käytin ihan vaan pippurii, suolaa ja valkosipulia, paprikajauhetta ja pikkusen chilii.