torstai 8. tammikuuta 2009

KohoKoho.


Papu-punasipuli-juustokohokas. Tämä ruoka on mukailtu versio Glorian Ruoka&Viini lehden sieni-juustokohokkaasta.

Tarvitset pohjaan:
Tarpeeksi paahtoleipää peittämään uunivuokasi pohjan. Tarpeeksi juustoraastetta tai paksuja cheddarviipaleita peittämään paahtoleivät Oman makusi mukaan täytteitä, pilkottua sipulia, papuja, soijarouhetta, jauhelihaa jne.
Yrttejä mausteeksi
Munamaitoon tarvitset:
6 munaa 4dl maitoa 2dl kermaa valkosipulia maun mukaan, pari kynttä vois olla hyvä? 1tl suolaa 1tl mustapippuria.

Näin teet:
1. Leivistä reunat pois ja vuokan pohjalle.
2. Juustot leipien päälle
3. Täytteet ja yrtit seuraavaksi päälle.
4. Vatkaile kananmunat, maito ja kerma sekaisin kulhossa huolella, mausta.
5. Kaada munamaito vuokaan kaikkien siellä olevien juttujen päälle ja anna nesteen imeytyä, ainakin sen 8h. Parasta kun teet edellisenä iltana valmistelut niin on seuraavan päivän ruoka lähes valmis!
6. Laita 200 asteiseen uuniin ja anna olla joku semmoset 30min. Siellä se kohoaa kauniisti.

Ylemmässä kuvassa on hieman enemmän täytettä ja se oli kyllä kieltämättä myös parempaa, vaikka kuva onkin huonompi.

Glorian Ruoka&Viini-lehdestä vielä sen verran, että vaikka vaikuttaa jotenkin äärimmäisen kuivalta tai typerältä julkaisulta noin ensiajattelulta, mutta siellä on loppujen lopuksi ihan inspiroivia reseptejä, hyviä viiniä suosituksia ja eivätkä ne kaikki edes ole mitään kalliita. Kympin viineissä liikutaan.

ps. Tämän reseptin alkuperäiselle ruualle suositellaan Selection Pinot Noiria 10,99e. Toimii myös tämän kanssa, koska se on paritettu nimenomaan täyteläisen juustouden, eikä täytteen mukaan.

Yours Truly
Suffle-mies

Ei kommentteja: