torstai 15. tammikuuta 2009

Millainen ihminen ei syö kalaa?

Olen pohtinut kohta viikon syntymäpäivämenuni viimeistä suolaista suupalaa/ruokalajia.
Haluan kiittää ystäviäni siitä, että he tekevät siitä niin paljon helpompaa olemalla syömättä lihaa tai kalaa.

Se on kuitenkin aivan huulilla, keksin sen huomenna aamulla. Pientä ajatustyötä ja mielikuvitusta.
Kerron sen iltapäivällä. Blogaan huomenna myös uudesta kohtuu pro-paistinpannustani, kaupanpäällisiksi saamastani Nomu-purkista ja muista uusista astioistani.

Nyt menen kuitenkin nukkumaan ja näen painajaisia siitä, ettei se ruokalaji ole savupororulla, lohirulla tai juuri mikään muukaan lihaisa rulla... eikä se ole myöskään kylmäsavulohella täytetty briossi!

No joo... Semmoista. Tuli vähän humoristista kommenttia tuosta kastikkeen kutsumisesta Veloutéksi, mutta en minä sitä ole keksinyt. Taidanpa tuosta innostuneena elvistellä täällä joku päivä Larousse Gastronomiquesta lukemillani jutuilla koko tuosta kastikejärjestelmästä. No ei vaan, mutta pitäisi varmaan lukea joku hyvä kirja kastikkeiden valmistuksesta, ovathan nuo "kastikkeet" aika yksinkertaisia, mutta niistä syntyy sitten jotain suurempaa.
Esim.
Kana-Velouté jota keitetään kasaan Cremé Fraichen tai kerman kanssa ja vedetään hienon sihdin läpi onkin äkkiä Suprême Sauce... No joo, pitäisi varmaan hankkia kirja nimeltä Sauce bible ja viisastua, 420 kastiketta ja 3 uskontoa, kaikki se mikä teki Ranskasta parhaan aikoinaan.

Yours Truly
Nousukas

Ei kommentteja: