perjantai 30. tammikuuta 2009

Papukeitto ja Petankiviini

Join tänään keiton kanssa Floriaa (6,47e), on kehuttu joskus kesällä lehdessäkin. Sopii kuulema petangin peluuseen. Kuten myös salaateille, kasvisruualle ja kanalle. Itse laitoin sitä tänään tekemääni keittoon ja join ne mitä ei mennyt keittoon. Hyvä viini hintaan nähden. Tästä tulikin mieleen, että se toivottu viinijuttu on tulossa kohta puoleen, olen jo kerännyt hieman materiaalia.
En oo mikään kovin leipuri, mutta tuossa viinin takana on kuvun alla meikän kakku. Kerron siitä lisää myöhemmin.
Papukeitto kahdelle (Glorian R&V 10-vuotisnumerosta viritelty ohje)

Ainekset:
1prk tomaattipyreetä
1 prk kidneypapuja
1 vihreä paprika
1 dl valkkaria
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
chilirouhetta ja muita mausteita maun mukaan
(Nomun Egyptian Dukkah siemenseosta koristeeksi pintaan)

1. Laita vedestä 2 desii kiehumaan ja murenna liemikuutio sekaan. Kunhan se on sulanut, lisää tomaattipyree
2. Blendaa huuhdellut kidney-pavut ja paprika soseeksi (mukaan 1dl vettä ja 1dl viiniä)
3. Sekoita sose kattilassa olevaan tomaattiseen soosiin.
4. Anna kiehua ja lämmetä huolella, mausta.
5. Laita lautasella ja ripottele siemenseosta pinnalla koristeeksi.

Alunperin tähän kuului anjoviksia ja paistettua chorizo-makkaraa pinnalle, sitä voi kyllä laittaa tähän minunkin versioon, olisi varmaan ihan hyvä.

Tää on helppo ja nopea ja hyvä. Koemaistaja ei tosin diggaile valkkareista, niin se jätti vähän syömättä kun sen maku kävi sille jotenkin epämiellyttäväks. Sitä voi varmaan tosin vähentää, laittamalla valkkarin kattilaan 1 vesidesin kanssa ja blenderiin 2 desii. Tai sitten keittämällä pitempään.

Tänään oli ihan hyvä päivä muutenkin, käytiin mun synttäreillä hääränneen keittiöpoitsun kaa lattélla keskustorin Waynesissa, Mac-mimmi oli siellä taas ja katseli aika himokkaasti ruskettunutta ja timmiä lihapalaa joka istui mua vastapäätä. Taisi se vähän vilkaista muakin, kun esittelin uutta tatuointiani parantuneena keittiöpojalle, mutta siihen se vilkuilu mun osalle sitten jäikin ja ihan hyvä niin. Minulle riittää se, että voin hymyillä sille ystävällisesti kun se tekee siellä duunia (oletettavasti) kun itse huvittelen lueskelemalla jotain sisustuslehtiä.

Käytiin tsekkailee myös Tampereen molemmat kunnolliset keittiöliikkeet, eli Keittiöelämää ja Iloinen Keittiö. joista jälkimmäinen on lievästi epäilyttävä kyllä. Keittiöelämästä ostin Egyptian Dukkah Nomun ja Nomun kaakaojauhetta, josta tulikin oikeesti aika täyteläinen kakku.... Iloinen Keittiö "yllätti" taas konemaisella palvelullaan ja niskaan hengittelyllä, eipä siinä. Niiden veitsetkin oli vähän enemmän kiireisen AD:n keittiöön, joka tykkää hyvästä muotoiluista, mutta ei niin välitä onko ne oikeesti hyviä. Keittiöelämässä oli japanilaisia ja saksalaisia käsintaottuja veitsiä, mitkä oli ihan siistejä, mutta keittiöpoju ois halunnut itselleen jotain vähän raskaampaa, ite en ole veitsimiehiä, vaikka pitäisi varmaan olla. Taidan tyytyä hakemaan 10e valurautaisen blinipannun Anttilasta kun saa hyvät alet alkuperäisestä hinnasta. Voisi sitäkin sitten kokeilla ja voisihan sillä paistaa kananmunat niinä päivinä, kun ei jaksa posliinilautasia.

Yours Truly
"Näytän valkoiselta valaalta ton kundin vieressä"

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Floria on loistava. Mulle uppoo aina ihan kybällä, ja hinta-laatu tosiaan erinomainen.

Ja toi Egytian Dukkah...oon addikti.

Anonyymi kirjoitti...

Hutaisin tossa kasaan oman listani, käys comparee :)