tiistai 6. tammikuuta 2009

Tervetuloa, ottakaa lasillinen


Tervetuloa uuteen blogiini Garcon de Cuisine. Tämä on kertomus uhkaavasti 25-vuotta lähentelevän kaverin edesottamuksista keittiössä. Jaan teille ruuat ja useimmiten myös reseptit. Minulla ei ole ruokastylistejä ja en käytä partavaahtoa kermavaahdon sijasta, vaan syön kaiken mitä täällä esitetään, kuvaan myös useimmiten puutteellisilla välineillä (joka muuten lojuu tuossa kuohuviinilasin vieressä). Myöskään läheskään kaikki ei ole ns. sunnuntai-ruokaa vaan joukossa on paljon nopeita arkiruokiani tai tv:n katsomismättöjä.
Tämä tulee olemaan myös kehityskertomukseni ja tunnustukseni. Blogin nimi on ranskaa ja juontaa juurensa Escoffierin jalostamaan Brigade de cuisine järjestelmään, Garcon de Cuisine on ravintolassa toimiva henkilö joka tekee valmistelevia ja aputöitä, eli ns. juoksupoika. Vähemmän nöyrä jätkä olisi laittantu blogille nimeksi Chef de Cuisine.
Avajaisjuomana tarjoan teille Kuoleman Iltapäivällä, siinä on Teichenne Absinttia 2cl ja loput Ballet Demi-Sec kuohuviiniä. Ballet menee myös yksinäänkin, mutta se on sen verran halpaa, että sopii hyvin kaikenlaiseen pelleilyyn joka valistuneimpien mielestä pilaa molempien juomien jalot maut. Jos kuitenkin tykkäät punaisemmista kuohuvista, niin voit ottaa lasillisen Törley Charmanttia tai myös teinityttöjen juottamiseen sopivaa Fresitaa johon on lisätty mansikkasosetta.

Yours Truly
Nimimerkki Sommelier vai Matador?

ps. Veljelläni on tänään syntymäpäivät. 21-vuotta, kohotan maljan hänelle.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiva blogi, lueskelen tästä toisen toimiston tiloista kun oon bored :)

minusta sun pitäisi vaihtaa jerusalem sommelieriksi. se olisi hieno ja arvostettu nimi

Dr Jerusalem kirjoitti...

Hyvä idea.
Olen miettinyt myös Nikopol Napoleon Tiberiusta, mutta se voisi olla jo vähän liian arvostettua.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä un garcon sommelier olisi hieno.