torstai 29. tammikuuta 2009

Pyhä Halloumi

Tehtiin toissapäivänä Ristinan kanssa vähän halloumi wokkia/risottoa. Tuli aika maukasta. Harmittaa kasvisten verrattain kova hinta ja elämän verrattain kova hektinen rytmi, olisi kiva tehdä kaikkiin ruokiin kasvikset ite pilkkomalla tuoreen oloisista tuotteista, mutta ei aina kyllä pysty tai jaksa. Tänään taas kyllä rupesi taas proteiinivammailu suorastaan turhauttamaan kun katselin kaverin ruokakuvia joissa oli parmankinkkuja ja chorizoita, koska tiedän, että tässä talossa en sellaisiin voi kajota niin pitkään kun teen ruokaa kahdelle. Lihan himo, sata ave mariaa komerossa, niin eiköhän se helpota:
Ave Maria, gratia plena
Dominus tecum;
Benedicta tu in mulieribus,
et benedictus fructus ventris tui, Jesus.

Ainekset:
200g Halloumia
Findus Thai-wok pussi
Riisiä
mausteita
Marinaadiin
öljyy
balsamicoo
mausteita

1. Laita kuutioitu halloumi marinoitumaan sopivaan sekoitukseen öljyä, balsamicoa ja mausteita. Anna marinoitua vaikka joku 1-4h.
2. Laita riisit kiehumaan
3 rupea paistamaan kasviksia pannulla kun riisit on melkein kypsiä, heitä halloumit marinaadeineen joukkoon.
4. Kun riisi on kypsää, valuta vedet pois ja heitä pannulle.
5. Hoida maustehommat vielä lopuksi jos ei ole tarpeeksi.

Mietiskelin tuossa eilen ruokakauppareissun yhteydessä, että onkohan jotenkin omituista, että näen nuoret hyvintoimeentulevat miehet, jotka ostavat rakkautta prostituoiduilta tunti kerrallaan, jotenkin romantisoidussa valossa. Ihan kuin siinä olisi jotain surullisella tavalla kaunista, kun katsoo hotellin isosta ikkunasta viskiä juoden kun nainen jonka kanssa olet ilakoinut shampanjan ja mansikoiden kanssa ja jolle maksoit kolmesta tunnista ottaa taksin kotiin etuovilta. En tiedä. Ehkä on, ehkä ei. Syytän näistä mielikuvista Tommi Liimattan & Sipe Santapukin biisiä Tilatkaa tytöt taksi ja Tuomas Vimman kirjoja.

Tulikin Vimmasta mieleen, että olisi kohtuuttoman siistiä pitää parin kaverin/fellow bloggerin kanssa joinakin rikkaampina aikoina Tuomas Vimma safka-kisa. Eli valitaan joku kolmesta teoksesta ja valmistetaan jokainen ruoka, mitä siellä mainitaan. Ne ajat saa olla sitten tosi paljon rikkaampia! Valkohäntäpeuran stroganoffit, ankanmaksamosaiikit ja hummerit vaniljamontéssa haudutettuna veriappelsiinivoin kanssa saattaa olla näin äkkiseen katsottuna vähän liikaa.

Semmoista tällä kertaa, nyt pitäisi lähteä hoitelemaan ennen kolmea muutamia elintärkeitä bisneksiä.

Yours Truly
"Katumusharjoitusta ja Kreikkalaista juustoa"

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jäbä pitää nenänsä irti niistä Vimman kirjoista, ne pilaa sun aivot :(

En allekirjoita tästä postauksesta muuta, kuin että Halloumi <3 ja esitän myötätuntoni pakotettua kasviskokkausta kohtaan. Jos lohduttaa, niin aika harvoin meitsikään kalaa tai lihaa safkaa, liian kallista :( Tosin niin on se halloumikin.

Dr Jerusalem kirjoitti...

Amen. Vein mun Vimmat pois tossa alkuviikosta. Eli ihan hetkeen niiden parissa ei tule viihdyttyä.

Antti kirjoitti...

Kaverihan blogaa melkein työkseen! Saapa nähdä pysyykö frekvenssi yllä..

Pitänee silti lueskella. Itsellä on jäänyt viime aikoina hyvän ruuan laittaminen aivan liian vähälle muka kiireiden takia. Tänään kävin sitten kaupassa ja ostelin todellakin ihan perustarvikkeita ja heti uppos rahaa niin, että opiskelijaa hirvitti. Voi Suomi kun niin kallista ruokaa pojillesi tarjoat!

Jäämme seurailemaan..

Dr Jerusalem kirjoitti...

No totta joo. Alussa blogasin arkistosta, keittiö jutuista pystyn läpisemään puutaheinää loputtomiin ja joka päivä ihmisen pitää jotain syödä, useimmiten se on jotain blogauskelpoista.

Mut joo, tahti kyl lievästi hiljenemään päin koska arkisto on poltettu loppuun. Tältä päivältä on tosin taas ruoka ja jälkiruoka...

Anonyymi kirjoitti...

Mä en pidä vimmasta ihan sen helsinki12 kirjan takia. en ees tiennyt kuka koko kettu oli ennen kuin joku mainitsi sen blogissa. kannattaako se gourmet lukea?

Dr Jerusalem kirjoitti...

En tiedä. Jos ei tykännyt Helsinki12 niin ei välttämättä.
Siinä mehustellaan yllätys-yllätys, enemmänkin ruokaympyröissä ja harrastetaan kaikkea sielutonta. Musta se oli ihan mukava, mutta samat kritiikit puree pitkälti kuin H12, paitsi ettei niin paljon slangia ja ei rikoskuvioita.