sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Keittiövälineet ja kananmunat

Olen ajatellut hankkia kasarimaisen teräspannun. Se voinee vaatia hieman opettelua, että rupeaa onnistumaan kaikki jutut pehmeesti, mutta uskon sen olevan pienen vaivan arvoista. Pitäisi edistää minun kehitystäni.
Teräspannussa kananmunien valmistaminen voi toisaalta olla vähän haasteellista, mutta voisi toisaalta lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja hankkia samalla valurautaisen lettupannun, blinipannun tai vastaavan jolla sitten paistelisi munia, lettuja, blinejä, munakaslettuja ja mitä noita nyt on. Voin nähdä jo hienon munakasletuista tehdyn tornin jossa on välissä kylmäsavulohta.

Vastaavasti, voisin myös opetella täydellisten kananmunien valmistamisen, johon ei pitäisi tarvita edes pannua, vaan kaksi kattilaa ja kaksi posliinilautasta. Valkuainen ja keltuainen erotetaan omille lautasilleen ja ne kypsennetään höyryttämällä kattilan päällä, vain valkuaiseen laitetaan suolaa, koska keltuaiseen tulee siitä rumia pilkkuja. Keltuainen ja valkuainen yhdistetään jälkikäteen. Voilá. Kuulostaa suorastaan haasteelta ryhtyä harjoittelemaan tuota, raportoin teille edistymisestäni jahka kokeilen.

Kaupasta olivat tänään pienet jauhopussit loppu, joten joudun alkamaan tekemään leipomuksia tai kastikkeita. 5kg vehnäjauhoja kaapissani kuiskii minulle, että olisi ehkä aika pitää pienet kastikesulkeiset! Ehkä huomenna, jos maltan käydä ostamassa voita ja pari muuta juttua.

Yours Truly
Ander Egg

ps. meinasin kirjoittaa tähän myös kasvissyönnistä, mutta nukuttaa liikaa, joten se jääköön seuraavaan kertaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sun uusi leiska on kamala, noin 100% kamalampi kuin edellinen. Back to black, please.

Dr Jerusalem kirjoitti...

Tää on kauheeta kun muutospaineita tulee joka suunnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Musta oli paras mut en voi sanoo ei pinkille :)