keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Kermainen muusi ja runkku Kingstonista

Tein eilen perunamuusin ja kermaisen veloutén jonka maustoin alla olevalla tulisella tahnalla. Niiden seurana tarjoilin pakasteesta mustekalapuikkoja... Mustekalapuikot on aika jänniä, niistä ei tullut uunissa veteliä kuten kalapuikoista, et sikäli voiton puolella, vaikka on ne vähän sitkeitä.

Perunamuusi ja kastike pelas miun mielestä tosi hyvin yhteen, kerrankin kun ei terveystietoinen koemaistaja ollut katsomassa kun teen ruokaa, niin tein muusin 15% ruokakermaan... Se kyllä arvas myhäilystäni heti, että nyt ei oo kyl kevytmaitoon tehtyä muusia. En myöskään kertonut sille alkuunsa, että noi oli mustekalaa, kyl se jotain outoa huomas, mutta en tiiä olisko arvannut jos oisin kysynyt.

Hyvää kotiruokaa mutta, pitäisi taas jaksaa mennä asteen pitemmälle ja tehdä jotain spektaakkelimaista.
Tässä on kastikkeen päämauste, tovereilta lahjaksi saatu itse tehty "tahna". Pätevää! Aika jännä maku, vetelin tota keksien ja juuston kanssa ennen ruuanlaittoa kun ei uskaltanut ihan lonkalta lähteä heittelemään kastikkeeseen. Tommosta aika mukavasti tulista ja mausteista. Hyvää tavaraa, tulee varmaan sämpylöille voideltua huolella ja käytettyä tiettyihin kastikkeisiin.
Tossa maistuu siis kardemumma, sipuli ja chili mm, itse en enää muista tarkkaa koostumusta, vaikka se minulle varmaan kerrottiinkin launtaina.

4 päivää siitä, kun viimeksi join kuohuvaa ja tekee jo mieli. Pitänee väsätä jotain oikein kermaista herkkua, että saan tekosyyn ostaa kuoharia leikkaamaan kermaisuutta... Ja niin joo! Eilen avasin Nero Riserva 2004 ja samperin korkki meni rikki ja hajosi pulloon. Onneksi kahvin suodattimet on keksitty, tavara oli kuitenkin itsessään kunnossa. Onpa kyllä vanha viini, noin alle 8 euron pulloksi ja hyvä. Se on tuolla kaapissa ilmattuna, itse oikeastaan maistoin vain vähän, ei tehnyt mieli, koemaistaja joi pari lasillista.

Meen juomaa kaakaota, ihan vain sellaista Lidl:n jauhoa, koska Nomu on loppu.

ps. Näsikadun Alfie oli näköjään toivonut edullisista ja hyvistä ruokaviineistä juttua, pitänee kirjoittaa. Mutta tuo Salice Salentino Nero Riserva 2004 on ainakin hyvä ja tosiaan alle 8e, sopii pastalle, pizzalle ja punaiselle lihalle.
Kirjoitan lisää jahka kuvaan parit hyvät viinit.

Yours Truly
"Nakit ja muusi"

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa, mulla on jossain "alle 10 euron alkon hyvät viinit"-lista, pitää comparee. Salice löytyy sieltä.