perjantai 9. tammikuuta 2009

Mainostoimiston AD ja Tuparit

Piipahdin miellyttävässä liikkeessä nimeltä Keittiöelämää eilen. Pikkuinen liike joka sijaitsee Aleksis Kiven kadulla alamäessä matkalla Laukontorille. Siellä on aikalailla miellyttävä valikoima ammattilaisvälineitä keittiöpuuhailuun ja joitakin kuivaelintarvikkeita. Purkitettuja etanoita joita käyttää joku laadukaskin Porilainen ravintola oli myös. Palvelu on ystävällistä ja ruokajutuista saa jauhaa jopa kyllästymiseen asti jos jaksaa.

No kuitenkin! Kävin katselemassa siellä uusia pannuja, mutta jätin ostopäätöksen muhimaan 15.1 asti... Mukaani tarttui kuitenkin Nomun mausteita RUB-sarjasta Spanish niminen purkki ja Stir-pestosarjasta Tomato&Herbs. Purkkien ulkoasu on aika kuumottava ja täytyykin myöntää, että kun katselen niitä keittiöni maustehyllyssä, niin tuntuu kyllä vähän kummaa kiihotusta, aivan kuin hyvin muotoiltuja käyttöesineitä katsellessa yleensäkkin... Mainostoimiston tyypeillekkin ilmeisesti kelpaa koska paikan myyjä kertoi, että joku AD oli käynyt etsimässä paiseissaan tuparilahjaa sieltä ja ei vain pystynyt pakottamaan itseään ostamaan leipää ja suolaa, koska Nomun hyvin suunnitellut pakkaukset olivat vetäneet liikaa puoleensa.

Noh! Kyseisten purkkien sisällöstä inspiroituneena päätin pyöräyttää perjantain ateriaksi valkosipuliperunat ja sitruslohi-kikherne "kastikkeen"

Ainut lievä moka ruuan valmistuksessa oli osan kikherneitä odottamaton kuivuus, oikeasti heitin lohet ja herneet suoraan pannulle, mutta ohjeissa kirjoitan, miten teen ensi kerralla.

Ainekset
perunoihin:
6 perunaa (itse käytin jauhoista, mutta kiinteämpi parempi)
2dl kermaa
valkosipulia (jauhe tai puristettu)
Nomun Stir-pestoa (Tomato&Herbs)
Hyvää oliiviöljyä

Sitruslohi-kastike:
Tomaatti-yrtti marinoitua lohta (marinoimaton käy myös)
Kikherneitä (200g syömävalmiita)
½ greippi
limetti
Nomun Spanish Rubia

Laita lohet ja kikherneet kulhoon ja heitä mausteet, vähän oliiviöljyä ja ½ greipin ja limetin mehut kulhoon, sekoittele. ps. Toivottavasti sinulla on kaksi pannua tai jos ei ole, tee kuten minä ja heitä perunat haudutusvaiheessa kattilaan ja kansi päälle.

1. Kuori ja pese perunat. Siivuttele ohuiksi siivuiksi.
2. Laita pannulle reilulla kädellä oliiviöljyä ja rupea kypsentämään perunoita
3. Kun perunat ovat mukavan öljyisiä, laita mukaan kerma ja mausteet.
4. Sekoittele perunoita vielä hetki ja käännä lämpöä pienemmällä. Laita kansi päälle ja hauduta kypsäksi.

1. Kunhan perunat alkavat olla hauduttelu vaiheessa, heitä pannulle öljyä ja kippaa kulhosta lohet, kikherneet ja marinaadit pannulle.
2. Kypsennä ja maistele, tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan mausteita.

Annostele lautasille ja tarjoa jotain hyvää juotavaa. Minulla tällä kertaa San Pellegrino mineraalivettä.
Ei sentään Gaultierin suunnittelemasta pullosta Eviania... Se pullo perverssillä tavalla vetoaa minuun, mutta Evian vetenä ei.

Eräässä toisessa blogissa kysyttiin tuosta hohtavasta Vossin vesipullosta, että onko se olevinaan vitsikäs. Selvennettäköön, etten ole ostanut 10 euron vettä vaan tyhjä pullo on kulkeutunut haltuuni ja olen laittanut siihen kiniinillä terästettyä vettä, jolloin se muodostaa mukavan köyhäily koristeen uv-lampun läheisyydessä. Kiniinin uv-reaktiivisuudesta johtuen GT onkin itseasiassa yksi maailman siisteimpiä yökerhojuomia, eikä kyllä pelkästään senkään takia.

ps. Tän kanssa sopii kuiva valkkari joka leikkaa perunoiden kermaisuutta ja lohen rasvaisuutta.

Yours Truly
Poissonnier Pellegrino & Gin Tonic

Ei kommentteja: