tiistai 13. tammikuuta 2009

Viritetty valmiskeitto ja mieskerhot


Kävin tänään katsomassa Sokoksen ruokaosastoa kun puolet päivän ohjelmasta peruuntui yllättäen, ei läheskään niin hyvä paikka metsästää siistejä juttuja keittiöönsä kuin Stockmannin Herkku. Perus-ruokakaupaksi kelpaa juuri ja juuri, mutta lähes poikkeuksetta törkeä tungos ei kamalasti kyllä nappaa.

Kävin myös extempore parturissa, olisi pitänyt valmistautua paremmin, niin olisi osannut pyytää jotain erilaisempaa kuin mitä oli ennestään. Ihan hyvä paikka tuo Mroom, Tampereen uusi miestenparturi. Ei ajanvarauksia ja ihan kivan näköinen odotustila, enpä paljon tosin joutunut odottamaan. Eksoottinen nainen hieroi päähäni mystisiä viilentäviä aineita ja leikkasi ihan siististi. Saatan käydä toistekkin. Yrittivät myydä jäsenkorttiakin, 300e/vuosi, rajattomasti leikkauksia. Ei sitä tosin tiedä, kenen suurmiesten vieressä siellä kahvia tulisi sitten nautiskeltua, jos pääsisi vaikka piireihin?

Tänään ajattelin "tehdä" ruuaksi Arlan Kelda sarjan Oriental Curry-soppaa. Mietin, että jos virittäisin sen ruokaisammaksi vetämällä sen kylmänä tehosekoittimen läpi valkoisten papujen kanssa (se kuuluisa samettinen tekstuuri). Laitan kuvan tähän, kunhan syön tossa joskus viiden jälkeen ja kerron jos tein sille keitolle vielä jotain muuta. Tuollaista siitä sitten tuli, valmistusaika n. 5min kaikkinensa ja yhtä hyvää kuin virittämätönkin keitto, eli oikeestaan ihan hyvää. Ruokki minut ja koemaistajan juuri sopivasti, vaikka alkuperäinen pakkaus onkin vain 500ml keittoa. Jos päätätte joskus tehdä perässä, niin muistakaa taas huuhdella ne valkoiset pavut.
Voisin varmaan laittaa joskus muitakin einesten virittelyvinkkejä jos tulee tehtyä, ei ne kovin palkitsevia yleensä ole, mutta tuleepa joskus ainakin syömäkelpoisia, vaikka tää keitto on kyl hyvää ihan sellaisenaankin. Hyvä eines.

Synttärijuomat taisivat varmistua, Pol Rémy oli magnum-pulloissa niin halpaa, että jos sitä ostaisi vaikka pari, ei kai siitä mausta niin väliksi kun vieraille tarjoaa. Erityisen halpoja vaaleita portviinejä en löytänyt, tarvitsisin 3dl sellaista tai jotain muuta jälkiruokaviiniä erääseen synttäreiden ruokalajiin, pitää kysyä varmaan Alkossa joltain joka tuntee ne katalogit kuin omat taskunsa. 13 euroa oli nyt halvin, pitää varmaan tyytyä siihen, jos ei muuta ilmaannu, siitäkin tosin jää yli puolet yli ja en usko sen juomana olevan mitenkään erityisen jalo.

Yours truly
Hra Soppa

Ei kommentteja: