keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Salsan katkuinen vuoka

Katselette toista nopeaa improruokaa. Tämä syntyi kun inventoin ruokakaapin ainekset ja olin liian laiska lähtemään kauppaan. Kokkailuastiana on käytetty Lidl:n croisanttien mukana tulevaa alumiinivuokaa, ne on tämmöisiin muuten oikeastaan aika hyviä ja picnicille tehtäviin piiraisiin. Kuvassa koemaistajani syö hyvällä ruokahalulla.

Tähän tarvitset:
1prk salsakastiketta tai tomaattimurskaa
Soijarouhetta vapaalla kädellä
pari siivua fazerin ruispaahtoa tai muuta paahtoleipää
1pss pirkka paprikasekoitusta
1prk kidneypapuja
1pss juustoraastetta tai sitten raastat ite. Emmental on ihan hyvä.

1. Lado paahtoleivät vuokaan, peittäen pohjan.
2. Laita soijarouheet ja salsa/tomaattikastike kulhoon ja sekoita, anna turvota n. 10min.
3. Paistele pannulla paprikasekoitus ja papujakin voit vähän pannulla pyöräyttää.
4. Lado aineet pannusta kulhoon soijasekoituksen seuraksi ja sekoita. (Mausta jos siltä tuntuu)
5. Päällystä vuuassa olevat leivät huolellisesti juuri valmistamallasi täytteellä.
6. Juustoa päälle reilulla kädellä.
7. Laita uuniin, vaikka 170-200. Ota pois kunhan juusto näyttää hyvältä.

Tarjoile sellaisenaan pikaruokana tai sitten jonkun salaatin kanssa. Kesällä valmista hetki ennen
pussikuohuviinille lähtöä ja yllätä kaverisi.

Yours Truly
Sommelier Jerusalem (kuulostaa muuten oikeasti aika kunnioitettavalta)

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tää nyt on ihan hatusta vedetty, mutta Sommerlier Jerusalem kuulostaa ihan suurelta idoliltani Spider Jerusalemilta. Onko yhteyttä.

ps. nice blog
pps. tulen kokeilemaan tätä reseptiä, koska edelleenkään en onnistu pitämään soijarouheen mausta - ehkä se tässä onnistuisi?

Dr Jerusalem kirjoitti...

Tottakai on!
Kaikki Transmetropolitanit löytyy hyllystä ja oikeasta kädestä aiheeseen liittyvä full-sleeve tatuointi.

Soijarouhe ei juurikaan maistu, mutta on siinä sellainen luonteinen sahajauhonmaku, siksi se pitääkin peittää hyvillä mausteilla.

Anonyymi kirjoitti...

Damn. Ja mäkun luulin olevani fani, mut sleeveä en kyl ottas à propos (en tosin mistään sarjiksesta) :D Nyt vaan ootellaan että osutaan samaan baariin ja tunnistan sut tatskasta :)

Muita huomioita:
-G R&V on loistava lehti. Piste. Etenkin 10-suosikkiani sarja, viinijutut, ja lähes kaikki muutkin reseptit yhdistettynä pieneen luovuuteen on skulanneet mulla hyvin. Ja kamoon, eihän meillä Suomessa (tai teillä Suomessa) ole muita varteenotettavia kokkausjulkasuja kuin R&V ja Gourmet? Tosin annan yllätyspisteet myös s-ryhmän kuukausittaisen mainoslehden välissä tulevalle pienelle ruokaläpyskälle.

Keittiöelämää oli mulle uusi juttu, visiteeraan fo' sho kun muutan taas hoodeille. Nomut <3

Dr Jerusalem kirjoitti...

Keittiöelämää on about kaikille uus juttu vaikka se on ollut siinä 5 vuotta. Itsekkin mokasin ja kysyin "Onko tää joku uus liike" kun kävin siellä ekaa kertaa.

Minulle noi tatuoinnit on muutenkin semmoinen harrastus, alaselkään on esimerkiksi laitettu aika isoja kuvia. Sleeve on nyt 50% valmis, yläkädessä on Spider totuuden tuolinjalan kanssa, kohottautumassa kaupungin ylle, taustalla vuoristomaisemaa ja alakäteen tulee muutaman viikon sisällä Yelena & Channon. Olen aika yllättävässä ammatissa jossa noista ei juuri välitetä :)

En noita ruokalehtiä ole kamalasti tutkinut, mutta Akateemisesta saa joitakin ulkomaisia julkaisuja, joiden tasosta en tosin tiedä. Harvoin ruokalehtiä kyllä ostan, reseptit saa kirjoista ja netistä helpommin, mutta joskus on kiva rentoutua lehden parissa. Mut tosiaan R&V on ehdoton! Hyvä että joku ymmärtää viimein.

Anonyymi kirjoitti...

Aika monellehan leimojen kanssa tulee se once you pop you can't stop-efekti. Siinä ei ole mitään väärää! Ainakaan allekirjoittaneen mielestä. Päinvastoin. OM NOM NOM NOM silmillekin.