sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Hämmentävä sisäänkäynti ja kuohuvat

Minua on hämmentänyt tämä Laukontorilla sijaitsevan ravintolan kälyisen tuntuinen sisäänkäynti, kuitenkin olen silmäillyt myös paikan ruokalistaa, joka on kaikkea muuta kuin kälyinen. Paikassa tarjoillaan alkuruokana mm. linnunmaksa moussea ja punasipulihilloketta. Paikka on kohtuullisen nuori, 2005 perustettu. Sai myös samana vuonna "Vuoden Tulokas" kunniamaininnan, ei vaikuta enää yhtään kälyiseltä. Ranskalaista meininkiä muutenkin menussa ja viineissä, kuulostaa suorastaan aika himottavalta.

Pitänee joskus käydä testaamassa itse, eikä luottaa pelkästään kirjoitettuihin artikkeleihin. Kovasta tasosta kielii ehkä myös se, että ravintola on auki vain rajattuina iltoina viikossa 17-23, ei mitään lounaspelleilyjä siis. Jännittävää millaisia ilmeisiä "helmiä" kaupungin keskustan varjosta löytyy. Tulee tästä mieleen itseasiassa Coussicas joka on vielä paremmassa piilossa, mutta silti duunannut kuulema loistavaa ruokaa jo 35-vuotta. Laitan teille vakoilutiedot siitäkin kunhan joskus taas tulee kuljettua niin syrjässä. En tosin tiedä ketä nämäkin hyödyttää? Mut aina voin tietty omaksi ilokseni spekuloida ja ehkä te rikkaat hedonistit saatatte tehdä uusia löytöjä.

Tässä on juhlien kolmikko. Ne huutavat nimeäni kaapissa. "Tule korkkaamaan meidät ja sammuta janosi", paitsi toi Crémant huutaa "Kylve minussa! Kylve!" Jos nuo osoittautuvat ihan huonoiksi niin teen varmaan harakirin häpeästä, shampanjasapelillani joka kuuluu juhla-asuuni: Violetti tupakkatakki, fetsi ja shampanjasapeli vyöllä, jalassa kiiltonahkaiset tanssikengät.

Ei paljoa kommentoitavaa viikonlopun syömisistä... Perjantain blogasin jo, launtaina syötiin purkkikastiketta ja riisiä. Tänään riivittiin jotain pizzoja kasaan. Ei mitenkään kovin inspiroivaa syötävää. Ainut mitä oikeasti valmistin oli parin munan munakas, jota maustelin yrteillä ja appelsiinipippurilla, mutta munakkaat on rumia ja niitä osaatte tehdä ilman minuakin. Vaikka aamiaispesiaalin voisin kyllä heittää joskus kasaan.

Luin tänään kirpparikierroksella Gloriasta ajatuksen, että ei kannata rakentaa odotuksia muiden kokemusten varaan, vaan tehdä itse. Joten ei oikeasti kannata uskoa jos hehkuttelen täällä jotain, vaan kokeilla myös itse. Jos kokeilette niin kertokaa ihmeessä miten kävi.

Ostin myös perjantaina kauluspaidan. Se maksoi 85e. Onneksi oli -50% alessa. Istuu kyllä hyvin, ei siinä mitään, pitää varoa etten sotke siihen aprikoosia tehdessäni viime hetken valmisteluja juhliin. Löysin myös laatikoiden kätköistä Cartierin Roadster tuoksusamplerin, ainakin 5ml vielä jäljellä. Sopii niille päiville kun pitää tuoksua vanhalta mieheltä (eli kaikkiin päiviin ensi viikon jälkeen)...

Yours Truly
-"Kuulen ääniä jääkaapista"

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mä olin tuolla Alsacessa viime näsirannan keikalla. Oli vähintäänkin hyvä ruoka. Pidin enemmän kuin esim tiiliholvista

Dr Jerusalem kirjoitti...

Kiitos ensikäden tiedosta. Täytynee tehdä joskus tiedusteluretki sisätiloihin asti.

Anonyymi kirjoitti...

ainiin, ja mistä sait roadsterin näytteen? en ole itse moiseen törmännyt. cartierin tuoksut usein erittäin kevyitä

Dr Jerusalem kirjoitti...

Selected Homme/Femme liikkeen avajaisten aikaan ostin silkisolmion, sain päälle lahjakassin jossa Veli-lehti, Roadster-näyte ja toinen silkkisolmio, ohuempaa mallia.
Hyvä diili.