Lohiquesedilla Iittalan mustalla teema-lautasella. Kerran hajotin yhden tollaisen ja hyvä etten itkua tirauttanut. Suomalaisten iittala-fetissi on ihan pelottava oikeestaan, itsellänäkin on aika hyvässä määrin noita kertynyt. Design on joo kiva juttu ja on kivaa kun on designia, mutta pliis! Mikä juttu tää on, että kaikki normaalitoimeentuloisten perheiden nuoret rupee kartuttaa itelleen keräiltävää astiasarjaa 15-vuotiaasta lähtien. Jonkun pitäisi oikeasti tehdä niille äideille jotain. Anyways, pointtina on se, että Iittalan yliarvostus ja mielettömät hinnat vähän kuvottavat minua ja itse olenkin pistänyt rahani muihin astioihin, tykkään monista Sagaformin jutuista esimerkiksi. Laitan kuvia joskus kun innostun kattamaan niitä pöytään.
Reseptinä tällä kertaa tosiaan tuo Lohiquesedilla, nopea ja helppo tehdä isompiakin määriä.
Ainekset:
Tortilla-pohjia
Lohisuikaleita
Paprikaa
Tomaattia
Ranskankermaa
juustoraastetta
salsakastiketta
1. Laita uunipellille tortillapohjia
2. Paistele pannulla lohet, paprikat, tomaatit (muitakin voi laittaa) ja mausta ne.
3. Laita ranskankerma-purkista pannulle ja sekoita, anna makujen imeytyä vähän aikaa kermaan ja mausta sitten vielä tarvittaessa lisää
4. Laita täytteet pannusta tortillapohjien päälle ja ripottele täytteen päälle juustoraaste
5. Laita toinen tortillapohja kanneksi luomuksella ja paina kiinni, ripottele juustoa vähän kannen päälle
6. Laita uuniin 200 astetta ja pidä kunnes juusto sulaa, ei vaadi pitkää aikaa.
7. Tarjoile salsakastikkeen kanssa, jokainen laittaa maun mukaan kastiketta päälle.
Seuraksi käy salaatti ja kalalle sopiva valkoviini.
Kokeile myös kana, liha tai kasvistäytteellä.
Yours Truly
Macho Mexicana.
Öitä!
perjantai 9. tammikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
mä diggaan tästä. mut jos oot kiva niin rustaat vähän tota ulkoasua, musta ei oikein sovi kokkailuaiheeseen?
ootko kokki ammatiksesi vai mistä sait nämä skillsit? mäkin haluisin osata
Alfie,
Olen itseoppinut ja paljon on vielä opittavaa.
Sinäkin voit oppia jos näät vaivaa. Suurin osa kotona tehtävästä ruuasta on sellaista, että jos seuraa reseptiä orjallisesti, niin tulee onnistumaan.
Toinen puoli minusta haluaisi olla kokki ja toinen puoli muistaa Gordon Ramsayn sanat "Miksi vitussa ihailette kokkeja, 15h seisomatyötä hikisessä keittiössä, mitä vitun hienoo siinä on?"
No joo, toi ulkoasu on vielä vaiheessa, mutta toisaalta diggaan tosta mustasta. Se on jotenkin arvokkaan näköinen, mutta ehkä kokeilen vähän.
Lähetä kommentti