lauantai 10. tammikuuta 2009

Kahvi

Caffé Latte pitäisi mielestäni tarjoilla lasista ja ketjukahviloissa ei pitäisi käydä, mutta silti minun on myönnettävä, että Waynes Coffee keskustorin kulmilla tarjoilee mielestäni kaupungin parhaat kahvit. Ajattelin nyt suorittaa omaksi ilokseni ja teidän hyödyksenne kattavan kahvilavertailun. Tässä ei juurikaan oteta huomioon kunnollisia fiilistely ja viihtymiskahviloita, ne kuuluvat ihan toiseen juttuun.

Waynes Coffee
Väinössä no reilut ja maukkaat kahvit, sekä ystävällinen palvelu. Se näkyykin sitten hinnoissa, kuvan latte kustantaa 3,5e. Kiitosta annan kuitenkin aamutarjouksista joista saa ennen kymmentä kaikki kahvit -50%. Kanta-asiakaskortti on myös mukava, koska joka kymmenes kahvi on veloitukseton.
Tämä luo senteistään tarkalle herrasmiehelle tilaisuuden taktikointiin, eli käyttää Väinöä lähinnä aamukahvien hakemiseen ja juo sitten ilmaisen kahvinsa fiilistelypohjalla joskus päiväsaikaan, hyviä lehtiä lukien. Itse tosin poikkean täällä usein muutenkin, koska lehtihylly tuntuisi olevan kaupungin paras, löytyy Trendi ja lukuisia hyviä sisustuslehtiä. Bonuksia annan myös Macbookin kanssa duunia tekevästä kiharakutrisesta blondiinista joka taiteellisen näköisenä pakertaa monesti lounasajan tienoilla duunia nurkkapöydässä.

Shakaali Café & Bar
Cafe Europan vieressä on tämä suht uusi tuttavuus Tampereen iltaelämässä. Mukava henkilökunta ja äärimmäisen viileän siisti sisustus antavat anteeksi automaatin tekemän selkeästi vertailun huonoimman kahvin. Luettavaa on lähinnä City ja iltapäivälehdet. Hinta ei päätä huimaa, erikoiskahvit 1,5e ja normaali 1e. Joskus saa karkkia kaupan päälle, joskus ei. Vaarallisen helppoa on tosin kahvin yhteydessä päätyä ottamaankin lasillinen talon viiniä Furiaa, 3e/12cl.
Aukioloajat ovat baarin perustamisen jälkeen ymmärrettävästi huonontuneet kun on pitänyt vähän hiljaista, mutta iltapäiväkahville pääsee nykyään 16.00->

Coffee House
Tammi-Helmikuun ajan S-kortilla cappucino, latte ja espressot 2e. En juurikaan muuta syytä keksi coffee houssiin mennä. Nyt tulee varmaan käytyä kun lähes ilmaiseksi saa juoda, mutta kun tarjous loppuu, niin ei paljon ole motiivia. Huonommat kahvit kuin väinössä, huonommat lehdet, nihkeämmät tytöt tiskin takana. Oletuksenakin ehkä halvemmat hinnat, mutta mieluummin maksan hyvästä palvelusta ja hyvästä meiningistä.

No tässä vähän ajatuksia. Oikeasti pitäisi hankkia kotiin oikea "kahvinkeitin", mutta hyvä sellainen maksaa samanverran kuin huono auto ja kaikki tietävät, ettei huonoa espressokeitintä kannata ostaa. Obh-Nordicat yms. tykkäävät hajota aika äkkiä. Yksi aamu maitosi ei vaahtoudu ja kahvit valuu pöydälle. Kiva syödä sitten croisantit jonkun mehun kanssa.

Yours Truly
Barista Jerusalem

6 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Voi Tampere, miten tulikaan ikävä! Creme Caramelit taitavat päästä vielä koekäyttööni.:)

Dr Jerusalem kirjoitti...

Se tee. Créme Caramel on todella halpa ja todella herkku!
Jos löytyy kaasupoltin tai intoisuutta,niin kokeile myös Creme brulee

annapurre kirjoitti...

Sä alat nyt selkeesti saada kiinni tästä hommasta! :D Just hyvä

- Anna

Anonyymi kirjoitti...

ihana näsiranta.
pistin tänne linkin plokista, mut oo kiltti (with a cherry on top) ja vaihda tää musta hevari-ulkoasu

Anonyymi kirjoitti...

PS Rancilion pitäisi olla hintalaadulta hyvä. Mul on francisfrancis ja en ole ihan täysin tyytyväinen.

Elsa kirjoitti...

Tampere on aika paskojen kahviloiden maa, mutta waynesista saa aina perushyvät sumpit! Miksi se linkosuo muuten pitää helvetin isoa ja tylsää liikettä kauppahallissa, puretaan se pois ja joku oikea kahvila tilalle!