maanantai 12. tammikuuta 2009

Kaakaota ja antipatiaa

Ensinnäkin haluan sanoa, etten kuulu siihen aikuisten ihmisten ryhmään, joka jollain perverssillä tavalla kokee muumit viehättävänä kuvastona vaikkapa mukeihinsa. Tämä muki on kaapissani ainoa laatuaan ja sain sen lahjaksi aikoinaan, kun olin töissä kouluavustajana. Kouluavustajana on hyvät mahdollisuudet netota jopa yhtä paljon lahjoja kuin opettajana keväisin ja jouluisin, etenkin jos on mukava.

Väsäsin iltani ratoksi kaakaota Nomun tummasta suklaarouheesta. Todella syntistä, runsasta suklaarouhetta jota sulatellaan kuumaan maitoon, vähän toista kuin se Oboy:n jauhe. Tämä oli Stockalla hyvässä alennuksessa vielä tänäänkin, oli myös Nomun jauhetta jos tämä on jollekulle liian extremeä. Ostin viime perjantaina ja yllätin ystäväni suklaakakulla ja kaakaolla.
Kunhan tuo Nomu loppuu, niin voisin ostaa Lidl:stä, josta yllättäen saa aika hyviä tummia suklaita, jonkun levyn ja raapaista sen silpuksi ja katsella millaista kaakaota siitä tulisi.

Kaakaolla on oikeastaan aika lohduttava vaikutus kaiken tämän arkipäivän kiireen keskellä, tai ehkä se on vain se lämmin maito. Annan teille kaikille tehtävän, tehkää itsellenne iso kuppi kaakaota kunnon suklaasta ja kuunnelkaa hyvää musiikkia. Muistakaa lämmittää maito tarpeeksi kuumaksi, että suklaa sulaa kunnolla.

ps.
Paistoin munan kahdella erillisellä lautasella ja siitä tuli hyvä, mutta kävin liian ylpeäksi asettelun aikana ja puhkaisin keltuaisen, täydellinen ulkomuoto jäi saavuttamatta, eli ei kuvia vieläkään. Pitää olla seuraavan kerran nöyrä loppuun asti. Olen syönyt siis tänään 3 paistettua munaa, se on vähän liikaa. Harjoitukset jatkuvat parempana aikana.

Ostin myös kastikkeisiin vaadittavia aineksia, eli kastikesulkeiset ovat jo ovella. Ensiksi pari pientä satsia harjoittelua ja jos tulee hyviä, voisin tehdä pakkaseen Antonin Carêmen luokittelun mukaisia "suur-kastikkeita" valmiiksi pohjiksi, koska tunnetustihan kaikki kunnolliset kastikkeet pohjautuvat 4 suur-kastikkeeseen (Escoffier lisäsi myöhemmin 3 lisää).

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

pidän tästä blogista <3