Kirjoitan arkistostani vielä yhden reseptin tänään. Arkistoa on tosiaan ainakin vielä muutamalle päivälle, ehkä jopa lopuksi viikkoa, sen jälkeen alan yllättää itseänikin.
Kyseessä on nopea ja helppo sosekeitto jossa on osittain menty sieltä mistä aita on matalin. Kävelin eräänä sunnuntaina Kodin Ykköseen katselemaan astioita ja huonekaluja, josta tulikin mieleeni, että saatan paljastaa salaisen paheeni, eli hyvinmuotoillut esineet täällä joskus, esittelemällä suosikkiastioitani. Kuitenkin, menin samalla reissulla Citymarkettiin ja kuljeskelin käytävillä päämäärättömästi kunnes keksin mitä syödä. Improruokaa siis, en voi suositella jos automarketeissa vaeltaminen ahdistaa.
1 prk valkoisia papuja
1 prk ruokakermaa (tai ranskankermaa jne.)
1 kpl valkosipulituorejuustoa (pikkusisko)
1pss Pirkka paprikasuikaleita
1 kpl punasipuli
1. Suikaloi punasipuli paloiksi ja paistele pannulla sopivaksi. Paprikasuikaleet voit myös kevyesti paistaa pannulla
2. Laita kattilaan pehmenemään todella pieneen vesimäärään ainekset pannulta, lisää typerän makuisesta tomaattikastikkeestaan lävikössä huuhdellut pavut tai käytä sellaisia joissa ei ole kastiketta. Tai sitten käytä kastikkeineen, mutta muista, että varoitin... (Voi siitä joku tietysti tykätä?)
3. Heitä vähän paloiteltu tuorejuusto ja anna sulaa sekaan.
4. Mausta makusi mukaan. Suosittelen mm . suolaa ja mustapippuria...
5. Jahka juusto on sulanut kunnolla sekaan, rupea soseuttamaan joko blenderillä, sauvasekoittimella tai nyrkillä.
6. Lisäile kermaa sopivasti saadaksesi hyvän ja itsellesi sopivan koostumuksen.
Tarjoile kera patongin tai pannulla paahdettujen leipäviipaleiden tai vaikka molempien.
Itse join seurana spritetequilan sillä kertaa.
Valkoiset pavut antavat huhujen (itseäni suurempien tyyppien kertomien huhujen) mukaan todella pehmeän tekstuurin keittoon ja en kyllä käy kiistämään.
Tästä saisi vielä parempaa jos panostaisi:
-Käyttämällä tuoreita paprikoita
- Maustamalla tuoreilla yrteillä
Yours Truly
Pakasteet on liian helppoja
tiistai 6. tammikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti