torstai 15. tammikuuta 2009

Pannuja ja valmispannuja

Eilen kävin vähän ostoksilla. Noita lasipurnukoita joissa on musta mittakansi on kaksi, toinen on 0,6l ja toinen 1l, kannet ovat ilmatiiviit semmoisten hassujen tiivisteiden ansiosta. Royalvkb by Arian Brekveld. Diggaan aina jos astioista on tiedossa, ihmisen nimi kuka on tehnyt jotain niiden eteen, ne tuntuu heti vähän paremmilta. Kuitenkin tuollaisia lasisia kippoja, joihin voi jemmata vaikka ylijääneet keitot tai laittaa itsetekemiään liköörejä maustumaan. Näinkin pari hyvännäköistä liköörireseptiä Glorian Ruuassa&Viinissä, pitänee laittaa tohon isompaan koesatsit tulemaan.

Paistokasari on Ristina Finlandin, kahvat on kaikki kiinni runsaille niiteillä ja tuntuu todella jykevältä. Kiinnostavaa ruveta harjoittelemaan paistamista tuolla, vähän eri tavalla pitää kuitenkin lähestyä kuin teflon-pannua. Kansi on pelkkää bonusta, ei ole nimittäin wokkipannun säälittävän hajoamisen jälkeen 3v sitten ollut mitään kantta paistinpannuihin. Keittiöelämä palveli taas kerran ystävällisesti ja heitti vielä tuon alennuksessa tiskillä olleen Nomun kaupan päälle kun kysyin miksi se on alennuksessa, ihan hyvä purkki, italialaistyylinen yrttisekoitus ja näyttää seksikkäältä tuolla hyllyssä.

Hämmensin myyjää selittämällä munien kypsentämisestä posliinilautas-tekniikalla, se oli ihan sillein "Oho, Ei olekkaan enää mitään keittokurssi ykkösen juttuja", olen siis taas onnistunut vakuuttaamaan olemattomilla taidoillani jonkun. Ehkä tämä takaa jatkossakin laadukkaan palvelun siellä, jos se luulee, että olen Chef de Cuisine, enkä pelkkä apupoika.

Eilen tein ruuaksi sellaista Kreikkalaista kasvispannua pakasteesta ja couscousia kun en jaksanut mennä kauppaan, Latté Machiato nousi vissiin päähän kahvilassa, tuli ainakin bussissa aika epämiellyttävä olo. Ei ollut oikein hyvä pakaste kyllä, siinä oli kaikki ainekset sellaisia joista menee tekstuuri pilalle jos ne ottaa pakasteesta, eli vähän huonosti suunniteltu minun mielestä, kyllä se ihan hyvältä silti maistui, mutta en suosittele. Maustoin sitä tuolla Nomun Provencalilla. Sitä vastoin espanjalainen kasvispannu ja sellainen oriental-pannu samasta sarjasta on ihan hyviä pakasteita, niistä syö lisäkkeen kanssa kaksi ja rakenne on kunnossa. Yllä se espanjalainen pannu ja vähän lisä-fetaa riisillä.

Yours Truly
Materia over mind

ps. Se menu tulee vielä tämän päivän aikana... Oli varsin ikävä pyöriä hikisenä sängyssä kun unessa ympärillä pyörivät kaikki lihaiset rullat ja kääröt.

Ei kommentteja: