sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Välimäen Hanssi

Hain lainastosta joku aika sitten pari kirjaa Välimäen Hanssia. Alempana kait jo loppuunmyyty Chez Dominique ja ylempänä huomattavasti kevyempi Grillistä.

Ensiksi mainitussa käsitellään ruokia joita oikeasti tehdään Chez Deessä ja juuri tasan siten miten ne tehdään. Reseptit ovat kuitenkin lyhyehköjä, ei mitään step-by-step for dummies matskua (vertaa mun reseptit). Ei ihan heti lähtisi multa(kaan) monet noista resepteistä. Pari tarttui kuitenkin mukaan ja niitä tullaan esittelemään täälläkin sitten jahka jaksan vääntää.

Jälkimmäinen sitten alkaakin hassulla tarinalla mökkireissusta ja maalaa Hanssista aikamoisen jännän kuvan vaativana ja luxukseen taipuvaisena miehenä. Eipä siinä, reseptit ovat markettitavarasta loihdittavia herkkuja, vuodenaika on vaan vähän väärä, joten ei varmaan ihan heti tuu lähdettyä tekemään. Katsellaan sitten lähempänä kesää.

Hyvää lukemista kuitenkin noin kuriositeetteina vähintäänkin, suosittelen. Hyvät kuvat. Taidankin käydä poistamassa kirjat Koti Keittiössä ja P.S Parasta sokerista ihmettelyyn jahka päädyn tuonne metsälinnun näköiselle pääkirjastolle.

Ruokakirjoihin mulla on ristiriitainen suhtautuminen, tavallaan diggaan ja tavallaan en, riippuu tietty tosi paljon kirjoistakin. Laroussen vois hankkia ihan vaikka lihan nuijimiseen ja elvisteltäväks hyllyyn jahka kesä koittaa.

ps. Tossa Chez D:ssä olis se Ankanverikeiton ohje, mut missä on ankanveri, kysynpä vaa!

Yours Truly
Lukutoukka Dr J

Ei kommentteja: