maanantai 9. maaliskuuta 2009

Norimaru vs. Maruseki

Marusekin looseissa on ainakin hämärämpi valaistus. Se voitaneen todeta jo näistä kuvista. Mutta muuten puitteet ovat kyllä huomattavasti hulpeammat kuin Lonely-City Sushibaarissamme Norimarussa.

Myös riisi on jotain muuta kuin puuroriisiä, joskin makeja vaivaa täälläkin tuollainen vähän kohtuuton koko ja tämän lounaan tapauksessa lievä suttuisuus. Alla olevan annoksen jossa oli kuvasta poiketen neljä makia ja kuusi lohta, sai hintaan 9e. Jonkin verran halvempi kuin Norimarussa siis.
Hintaan kuuluva misokeitto oli tosin vähä sattumaista ja vieressä oli kyltti "Jätäthän sattumia seuraavallakkin", pitäisköhän olla vaikka ravintolan asia huolehtia siitä, että niitä riittää kaikille?

Sashimi yläkuvassa oli taas kerran hyvää, joskin leikattu vähän ehkä eri tavalla, ohuemmiksi siivuiksi kuin viimeksi. Siitä miinusta. Lohi yleisesti ottaen oli vähän huonompaa kuin Norimarussa, mutta ei missään nimessä pahaa. Sashimin hinta ei lohesta leikattuna ole paha, 3,70e/5 siivua, joskin tuoretta lohta saisi varmaan vastaavia määriä myös itse haettua vaikka kauppahallista.
Täytyy kuitenkin sanoa, että Maruseki vetää kokonaisuudessa voiton Norimarusta. Suurin ero varmaan tulee hintatasossa ja puuroriisin käyttö ravintolassa sushiin on musta vain jotenkin täysin anteeksiantamatonta. Eli silloin kun haluan leikkiä retromielessä sushia mussuttavaa bisnesmiestä, suuntaan vast-edeskin Marusekiin. Hyvät lounashinnat, menkää tekin.

Yours Truly
Hieman tyytyväisempi Dr J

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

norimarussahan siis EI käytetä puuroriisiä.joskus olen kuullut sitä suositeltavan käyttöön koti-oloissa mutta ravintola sitä ei käytä.