lauantai 7. maaliskuuta 2009

Maitonaamat

Tänään tein pitkästä aikaa ammattillisessa mielessä ruokaa. Aattelin, et vois väsää jotain mihin porukka ei oo tottunut iltapalalle ja päätin vääntää jotain mitä syöjät ei oo hetkeen varmaan vetänyt, eli maitokiisselii with a twist.

Maitokiisseli 13 hengelle:
2l maitoo
2dl sokerii
2dl perunajauhoi
4tl vaniljasokeria

Kaks vaihtoehtoo
1. Mittaa kaikki paitsi vaniljasokeri kattilaan ja pistä tulille.
2. Sekoittele todella huolella kunnes kiehahtaa ja sakeutuu. Täs kuitenkin riski saada ehkä normia enemmän sattumia.

1. Sokeri ja lähes kaikki maito kattilaan ja tulille, huolellinen sekoitus
2. Kylmään maitoliruun liuotetaan perunajauhot
3. Kaadetaan perunajauho-maitoseos nauhana koko ajan hellästi sekoitellen kiehumispisteessä olevaan maitoon.

Teit kummin vaan, lisää lopuks vaniljasokeri ja laita kiisseli jäähtyy annoskupeissa.

Tän mä tein eka, sit rupesin funtsii, et ehkä tää on vähän tylsä sellasenaan ja mun ilman lepoa pari päivää käyneet aivot rupes raksuttaa, et mitä tähän vois lisää... Sit mulle valkeni...
Koska maitokiisselihän on suomalainen perinneversio pannacottasta, niin miks sen tekis vähän samantyylistä settiä ku tein himas.
Eli:
Hurja määrä tukkupakasteen sekamarjoja, (mansikoita, viinimarjoja yms.)
sopivasti sokeria

Nää sit vesihauteessa kelmun alla sulatetaan ja irrotellaan mehut liikkeelle. Sit soseutetaan soosiks. Soosi taasen laitetaan kauniisti kiisselin päälle koristeellisesti tai vähemmän.

Sit otat valkosta suklaata ja raastat sen kiisseliannosten päälle.

Viimeinen vaihe tässä huikeessa jutussa onkin sit se, että tarjoilet sen ja keräät huikean määrän kehuja ja ihailua osaksesi. Lämmitti aika mehevästi valvottujen öiden ja huikeen väsymyksen päälle.

Yours Truly
Hard Working Dr J

Ei kommentteja: