keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Äkäinen Pannacotta

Tein tän valmiiks ennen duuniin lähtöä ja aloin epäillä, että jähmettyyköhän se vai ei. Laitoin sit koemaistajalle joka oli aikasemmin kotona, että oliko, niin se oli sillai et "Ei jos ei kuulu näyttää kermalta jossa on kelmu pääl", olin aivain raivoissani, pettynyt ja murtunut. Heittelin koko illan tavaroita töissä ja olin ilkeä muutenkin hauraille asiakkaille... Pannacotta is serious business.

Kuitenkin! Kotiin päästyäni se olikin ihan hyytynyt, mutta ehkä sitä oli sitten vaikea huomata jotenkin ja hyväähän se oli.

Resepti on Hansin & Vesan

Ainekset:
2dl maitoo
0,5dl kermaa
0,4dl siro-sokeria (extra-hienoo as in pienirakeista, kyl sitä ihan marketista silti saa)
1-2rkl tummaa rommia tai sopivasti vaniljasokeria
1 liivatelehti

1. Kiehauta maito, kerma ja sokeri
2. Lisää joukkoon rommi tai vaniljasokeri ja liivate.
3. Kaada shottilaseihin tms. ja laita kylmään jähmetttyy.

Liivatteesta sen verran jos joku ei tiedä, että liivatelehteä liotetaan kylmässä vedessä vaik joku 5-10min, sitten siitä puristetaan ylimääräset vedet pois. Sitten puristat liivatteesta ylimääräiset vedet pois, otat nesteen pois hellalta et lakkaa kiehumasta ja sulatat ne sinne sekoittaen.

Tästä tulee noin 6x9cl shottilasia, mut tietty voi tehdä isompiakin annoksia ja vaikka johonkin kulhoihin, mut jälkiruuan kanssa ei kannattas aikuisten oikeesti ehkä överöidä niinkun ollaan kuolevaisten ihmisten tasolla tekemään. Se hehtaarikulhollinen suklaakiisselii ei välttämättä oo se kaikkein paras jälkiruoka noin kansanterveydellisesti. Mut toisaalta eihän tääkään mikään överi epäterveellinen oo ku katot ihan jo noita aineksiakin.

Toi kastike tossa päällä on vattukastiketta, voi sen muistakin marjoista tehdä, esim. näin:
2-3rkl sokeria ja 200g marjoja kulhoon
Kulho vesihauteeseen kelmulla peitettynä ja siinä mehustelet sitä noin 30min kiehuvan veden päällä ja siivilöit mehut talteen.

Mäskit voi vetää vaikka pannacottan tekemisestä jääneen kerman kanssa vaahdoksi vatkattuna.

Loppuviikon kulinaariset suunnitelmat vetää vähän hiljaiseksi, mut jos viikonloppuna Tarte Tatin ja sunnuntaiset jumitukset kavereiden kanssa auringonpaisteessa mun keittiössä. Nauretaan ja jutellaan sillai et kaikille jää vähän epäselväks ällöttääkö imelä piirakka vai imelä tunnelma. Kuulostaa buenolta, kodak-hetkeltä!

ps. Toi maistui koemaistajan mielestä sulaneelta jäätelöltä, mut silti ihan hyvältä. Suositus!

Yours Truly
Pannacotta meinaa keitettyä kermaa!

3 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Ompa erikoinen ohje pannacotalle! Empä olekaan kuullut että siihen joku rommiakin lykkää. :D Eikö maistunut "läpi"?

Dr Jerusalem kirjoitti...

mä en tiiä. Olin out of rum.
Eli vedin tota vaniljasokerii.
Hans & Vesa on näin määrännyt, eikä mun tule jumalia uhmata, mut kerron sit rommikokemukset kun testaan sitä kaavaa.

Mut rommin makuhan on hyvä, eli siinähän maistuis.

Pahalapsi kirjoitti...

Joo totta, tumma rommihan maistuu hyvältä kakkujenkin kostutuksessa ja välissä. Uusin ihastus kakkurintamalla on juurikin rommilla kostutettu suklaakakku, jossa täytteenä sitruunarahkasta tehty mousse ja kirsikkamoussea.. Kiva combo!