sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Créme Brûlee

Créme Brûlee... Aina muodissa kuten Gin tonic, mustat vaatteet ja käteinen raha. Näin lukee muistaakseni Chez Dominiquen sivuilla ja Hansin & Parviaisen Vesan kirjassa PS. Tästä on monia ohjeita, semmoisia jotka käyttää vesihaudetta ja sellaisia jotka ei. Vesan & Hanssin ohje ei käytä, joten matalan astian käyttäminen on suositeltavaa, koska muuten tää ei hyydy ikinä.

Aineksia:
3,3dl kermaa
1,5dl maitoo (punaista of course)
1 vaniljatanko tai vaniljasokerii
3 munankeltuaista
0,5dl sokerii
Demerara AKA ruokosokerii päällyseen.

1. Kermat ja maidot kattilaan ja halkaistuna vaniljatanko megeen, tai niinku me köyhät, laitetaan sitä vaniljasokerii sinne.
2. Kiehauta kermamaito-seos ja anna maustua.
3. Yhdistä munankeltuaiset ja sokeri vatkaamalla ja yhdistä kermamaitoon.
4. Anna massan tekeytyy pari tuntii viileässä tai sit vaikka seuravaan päivään jos et oo kiirees. Eli tää on kätevä kun voit valmistella jo edellisenä päivänä ainekset.
5. Siivilöi massa ja kaada annosvuokiin tms. Ite kaadoin teeman pikkulautasille.
6. 90 asteisessa uunissa semmoset 40min, kunnes on tarpeeks on hyytynyt.
7. Viimeistele ripottelemalla ruokosokeria pinnalla ja paahda ruokosokeri rapeeks kaasupolttimella tai uunin grillivastuksella.

Sit vaan tarjoilet aika heti, ettei pinta mee löysäks taas. Ite söin tommosten mustikoiden kanssa.

Joo ja söin yksin ton koko setin, koska koemaistaja ei ollut syöntikunnossa enää. Piti olla pääruoka ja jälkkäri, mut ei sit ollut syystä X.

ps. Jos joku haluu ostaa keittiöpojan Ipodin niin se on myynnissä niin pitkään ennen ku se tajuu, et se on tääl.

Yours Truly
Kenraali Custard

Ei kommentteja: