perjantai 13. helmikuuta 2009

Vuohenjuustonkatkuinen vuoka ja Lambrusco

Tässä oli eilisen ruokajuoma. Mukavan raikkaasti sopi salsajuttujen vastapainoksi ja kupli mukavasti, ei hintakaan päätä huimaa, alle 7e. Mun mielestä mexicana-jutuista tulee usein jotenkin tunkkaisia (ei silti missään mielessä pahoja), tai voisi sen kait välttääkkin, heittäs vähän ranskankermaa antamaan raikkautta.
Eli salsankatkuinen vuoka revisited, illallinen sanan varsinaisessa merkityksessä. Meni myöhäiseksi tän vääntäminen kun olin koko päivän taas kiireessä. Pääsin keskustaan mestasta x vanhemman mimmin kyydissä ja hyökkäsin heti alemman laadun ruokakauppaan aka Sokokselle, mutta aattelin, että se kelpaa hyvin tällaiseen. Aineslista oli taas tuttua nopeaa ja halpaa, O on mua tästä ripittänyt ja se on kyl ihan oikeessa, mut pidän kiirettä ihan tarpeeks vahvana tekosyynä, eli ne ainekset:
1 pss tortilla sipsei
1 pss makusi mukaista juustoraastetta
Soijarouhetta (pitäs löytyy kotoa, aina!)
1prk salsaa (mulla keltainen chili-paprika salsa)
1pss pakaste tomaattisalsaa
1 punainen paprika
1 prk kidneypapuja
Sopiva slaissi yrttichévreä

1. Salsakastike kulhoon ja soijarouhetta sopivasti sinne turpoamaan. 10min anna turvota.
2. Pakaste tomaattisalsat sekaan ja pilko paprika myös messiin.
3. Huuhtele pavut ja sekoittele nekin täytteeseen.
4. Lado sipsit vaik lidlin croisanttivuokaan tai missä nyt teetkään vuokaruokas.
5. Täytteet päälle ja vuohenjuustoa täytteen päälle (kts. kuva jos et tajuu)
6. Juustoraasteet koko komeuden päälle
7. Uunia sen 200 astetta ja niin pitkään, että näyttää hyvältä.

Maustaa voi itse vielä lisää jos siltä tuntuu, itse ei huvittanut tällä kertaa ja hyvältä maistui ton salsakastikkeen ansiosta ja sipseissä on suolaa.

Tossa se sitten on lautasella, vois luulla, että oon palkannut ruokastylistin, mutta ei nyt sentään. Skarppasin vaan kerrankin kuvan otossa, niin tuli oikein lähiphoto. Äsken tuli Amazonin paketti ovelle, Tankkityttö dvd ja koemaistajan synttärilahjakirjat. Kätevää.

Mua vaivaa aikaansaamattomuus, oon luvannut tänne ainakin kaks juttuu, joita en oo vielä kirjoittanut. Nyt pitää skarpata, eli halvat viinit ja helpot ruuat jotka näyttää siltä, että ois nähnyt vaivaa, eli joilla saa mimmii! On muuten oikeesti aika hyvä tää keittiöpoitsun levy, täällä oli lopussa tämmöstä Nu-Jazz-whatever pumppumusaa. Charleston Butterfly jne.

Nyt lopetan, vaikka tekis mieli kirjoittaa vielä lisää, mutta johonkin sentään minäkin vedän rajani.

Yours Truly
Dr J in da house

Ei kommentteja: