lauantai 28. helmikuuta 2009

Uunilohet ja Cavat gone pikalohet ja duuniyöt.

Piti tehdä valkkarilohta punasipulipedillä ja kaikkee siistiä siihen viel. Mut sitten soi puhelin ja työhommat kutsui... Tein sit nopeesti suunnitelman mukaisesti perunamuusia. Se on punaista koska nesteenä on vuohenjuusto-tomaatti ruokakermaa, ihan hyvät setit

Eli lohta, laitat sen uunivuokaan ja suolaat huolella. Mehustat päälle sitruunaa ja mahdollisesti lorottelet valkkaria vuokaan. Sit heittelet muita mausteita pintaan ja itse raastoin pecorino romanoa kans.
Lämmität uuniin 200 asteeseen ja laitat sinne puoleks tunniks, voit maistaa välillä.

Sit kaadat sillein sopivasti valkkaria lasiin ja vedät tota sen muusin kaa. Et kuitenkaan kaada itelles toista lasillista, etkä avaa sitä pientä cavaa joka sul on jo kylmässä, koska sun pitää mennä töihin, etkä saa olla ees snadisti tuiskeessa, vaikka et ees käsittele raskaita koneita vaan ihmisii.

En mä tiiä, slow-food kokemus ois nyt tarpeen ja hyvä semmoi kotiruoka, ei liikaa kikkailua mut silti vähän ja halvat ainekset. Cityssä eräs kirjailija jonka nimee ei täs blogissa oo enää parempi mainita, ettei tuu tiukkaa ripitystä soul-sisteriltä, oli vähän ennustellut ruokatrendei, muna ois vissiin tulos pinnalle. Voiskin koittaa harjoitella ton kohokkaan lisäks parit munajutut, että oon sit aallonharjalla kun se iskee!

Nyt tuntuu just siltä, että kundien kaa pidettävät kielibileet/vastaavat ja semmosta rauhottumista hyvän ruuan ääressä ois ihan paikallaan.

ps. Ankanverta ei löytynyt Stockalta, oiskohan Hesassa. Pitää hoitaa kohta mystiset hustlaukset, joko kylmälaukussa jonkun epäilyttävän kuriirin kyydis junalla, tai sit hiilihappojään kanssa postipaketissa. Alkaa mennä vähän oudoks. Juteltiin tänään muuten "aamu"kahveilla keittiöpojan ja future-ad:n kanssa turkiksista ja oon alkanut vanhemmiten digata ajatuksesta yhä enemmän. Kokeilin erään halpaketjun myymälässä semmoista tekoturkis kaulahuivii ja oli kyl aika dandy ja sopivan mauttomasti spede.

pss. Viininä oli Cesari Essere. 0,25dl pullo kierrekapselilla. Riittää hyvin loheen ja omaks juomaks. Ihan hyvää tavaraa 100% chardonnay.

Yours Truly
Chillin Tarpeessa oleva Dr J

Ei kommentteja: