torstai 5. helmikuuta 2009

Suklaakakku nro. 2 ja ananakselta haiskahtava pasta.

Tää nyt on vaan tämmönen perusmättö. Ihan hyvä kuitenkin ei siinä. Nopee ja aika halpakin vielä. Tää maku oli aika jännä, sillein tosi oudosti maistui oikeastaan ananakselta, tulista ei ollut vaikka 100% pain jotain lupailikin, mutta kerma ja kastikkeen hyvin pieni osuus tässä varmaan lievensi hommat ihan syötävään kuosiin. Aika maukas ja todella helppo ja halpa, varsinkin jos teet ton kakun kanssa, koska voit vispata siihen päälle kermat tosta ylijääneestä kuohukermasta. Ja ylijääneestä kermavaahdosta voit vetää bodarirahkat iltapalaks.

Ainekset:

1prk Abba Tonnikalaa tomaattiliemes (ei ollu muita Abbalta tos kaupas)
1 punainen paprika
3dl Ruispastaa
Kuohukermaa tai ruokakermaa (tai jotain hippien vouhotuksia)
öljyä
mausteita

1. Laitat Abbat kulhoon, päälle loraus öljyy ja mausteet (Nomu Spanish, Egyptian Dukkah, Tomato&Herbs Pesto ja tilkka 100% Pain Jamaican Hot Saucee), sekoita huolella ja anna marinoituu joku 3omin nyt ainakin
2. Keität pastat ja suolaat.
3. Valutat pastat ja heitä takaisin kattilaan, lisää marinoitunut tonnikala.
4. Lämmittele vähän ja lisää kermaa sopivasti halutun kermaisuuden saavuttamiseksi.
Tein kakkua paikatakseni "heikkoa" esitystä pääruuan kanssa ja ihan vaan siksi, että tuli noista kylppärin lattian kittauksista mieleen leipominen. Lastoja ja tahnoja. Tää ei ollut niin tahmee, mutta ehkä hyvä niin, se viime kertainen oli vähän turhan tahmee, tuli fiilis ettei saa henkeä ja tukehtuu kun kaikki täyteläisyys iski kurkkuun.

Ainekset:
1oog voita
2 ½dl sokeria
2 munaa
1 ½dl jauhoi
3rkl (nomu) kaakaojauhoa
2rkl rommii!

1. Sulata voi ja anna jäähtyä vähän.
2. Vatkaa munat ja sokeri
3. Lisää jauhot ja kaakaojauhot (ihan hyvä jos oot sekoittanut ne aikaisemmin ja vielä siivilöit ne seokseen niin tulee buenosti tasaista) ja lisää voi. Ja vipoks rommi.
4. Sekoittele huolella ja laita taikina Iittalan isolle teema ruokalautaselle tai vastaavalle. Saat mukavan ohuen ja buenon piiraan.
5. Paista n. 25min, 175 astetta.
6. Tarjoile sen kermavaahdon kanssa ja mahollisesti marjojen. Jos teet tätä toista kertaa samalla naiselle, niin varaudu siihen, että ens kerralla pitää nostaa rimaa vähäsen. Ei riitä enää se, että heität rommii taikinaan!

Tein tänään aamulla myös 3l vehnäpuuroa, mutta siitä en ottanut kuvaa. Ja sitten tein pari leipää joissa oli päällä launtaimakkaraa. Päässä vähän pyörii väsymys. Ei kerkee oikein tänään tehdä ruokaa. Pitää käydä vetää lounakset jossain tuolla keskustassa. Paitsi lounasaika loppuu 1-2-3-NYT.

O oli palkinnut meikän tosi siistillä virtuaalipalkinnolla, oon oikeesti ihan mehuissani. Ja vaikka tää kuulostaa sarkastiselta, niin ei oo ees kauheen. En vaan tykkää käyttää hymiöitä näissä kirjoituksissa, koska vaikutan selkeesti arvostettavammalta ilman. Nyt pitää vetäytyä pohtimaan seuraavaa liikettäni. Tsau.

Note to self: Muista ostaa kuohuvaa ja liivatelehtiä sorbettia varten.

ps. Ketä meikä kusettaa, en mä mihkään kaupungille jaksanut lähtee syömään. Hyvä jos jaksan Choisehoussiin kävellä hakee jotain...

Yours Truly
Jerusalemin Prinssi

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä oisin ehkä toteuttanut tän silleen että tonnikalan maustamisen sijaan oisin keskittynyt hyvinhautuneen kastikkeen tekemiseen. Jotenkin olen onnistunut sillä tavoilla (kastiketta maustamalla & elaboroimalla) saamaan täyteläisemmän ja voimakkaamman maun, kuin pelkästään lihaa (tai muuta ingredient of the daytä) marinoimalla.

Joku vois myös sanoa, että pilkunnussintaa.

Dr Jerusalem kirjoitti...

Oot kyl oikeessa, pitää ens kerralla koittaa itseasiassa tollein.

Marinoiminenhan sopii paremmin muutenkin pihveille yms. jota syödään enemmän pelkilteen, eikä kastikkeessa. Toisaalta taas katkaravut iloitsee marinoinnista, koska niiden pitkään hauduttaminen on vähän epäilyttävää, vaikka voihan ne lisätä vasta lopuksikin.

Se ois ollut varmaan itseasiassa tässäkin tapauksessa parempi, mutta halusin pitää aktiivisen valmistusajan mahd. lyhyenä, oli vähän kiireitä.

Pitää pohtia tätä asiaa.

Pahalapsi kirjoitti...

Eihän suklaakakku LIIAN täteläistä voi olla! Mitä suklaisempaa, sen parempi.
Ite ainakin tykkään mutakakuista sun muista tosi paljon, ja ne vaan mehevöityy jääkaapissa. (ainakin jos viskillä kostuttaa...)
Annos on ainakin äijämäisen kokoinen, ja varmasti hyvää!