lauantai 7. helmikuuta 2009

Cristalia ja 2x Sorbetti

Tässä olisi nyt sitä skumppasorbettia kahta eri sorttia. Toinen on vegaanista ja toinen ei, jos halutaan lähtee erottelemaan jollain perusteella. Molemmat oli yhdistävänä tekijänä todella hyviä, vois kuvitella noita tuoreiden marjojen tai tuoreiden ananasten kanssa. Tai sitten sellaisenaan...

Punainen

3dl Fresita kuoharia
1½dl sokeria
1dl vettä
viileitä mansikoita (en laskenu määrää)
½ sitruunaa

1. Keitä vettä ja sokeria kattilassa kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä!
2. Blendaile sokeriliemi ja mansikat soseeks, ei ihan miksikään pyreeks, mutta sillain että jää vähän palojakin vaikka.
3. Purista sitruunan puolikkaasta mehu ja lorottele Fresitaa seokseen
4. Laita kulhoon joka kestää pakastinta ja sekoittele haarukalla.
5. Laita pakastimeen ja sekoita n. 20min välein haarukalla niin tulee tasaista. Joku 5h niin on viimeistään valmista. Mehut häviää ja jää vaan kiinteää herkkua.

Valkoinen
3dl Kuivaa vaaleaa kuohuviiniä (esim. Cristal Cava)
1dl vettä
1½dl sokeria
1 liivatelehti
1dl appelsiinimehua (puristettua)
1 limetin mehu
1 valkuainen

1. Laita liivatelehti likoamaan n. 5min runsaassa kylmässä vedessä.
2. Keitä sokeria ja vettä tasaiseksi kuten edellisessä. Purista liivatelehdestä ylimääräset vedet pois ja sulata sokeriliemeen se.
3. Jäähdytä vesi,sokeriliemi,liivate seos. Laita vaik kulhoon jonka voi pakastaa.
4. Lisää mehut ja skumppa
5. Vaahdota valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja nostele se liemen joukkoon. Sekoittele kevyesti.
6. Pakkaseen! Sekoita aina aika ajoin haarukalla niin tulee hyvää ja tasaista.

Sitten vaan nautit. Mulla on noita vielä ihan hyvin pakkasessa. Harmi ettei eräs uskollinen lukijani päätynyt Edun keikalle (tai ei sikäli harmi! koska se oli paska), oisin voinut tarjota sorbettijatkot. Mulla on tänään jotenkin nyt vähän sanat vähissä, joten tyydytään vaan toteamaan, että toi valkoisen ohje oli enemmän tai vähemmän Koti&Keittiön nettisivuilta, ton punaisen keksin ihan ite. Noi teksuurit eroo vähäsen, valkoinen on höttöisempää. Punaisesta ois varmaan tullut samanlainen jos ois käyttänyt noita epävegaanisia aineksia siihen. Mutta todella hyviä molemmat.

Tää oli hyvä hyvää juontiinkin ja ei todellakaan niin kallista kuin se toinen Cristal. Edu Kehäkettunen ei ollut oikein millään tasolla hyvä, suorastaan ihan paska. Edu on mun mielestä vähän kuin nykyajan Jaakko Teppo, sopis johonkin pieneen baariin nurkkaan heittää läppää suurimman osan ajasta ja laulaa välillä pari humoristista, mutta paskaa rallia. No aina ei voi voittaa. Yleisökin oli mimmipuolelta sellaista, että ne joko lukee vice-magazinea raamattuna tai käy lukiossa, suurin osa varmaan molempia. Näin myös yhtä lapsihommista tuttua mimmiä, se oli blondannut ja käytti vaaleaa meikkiä, tumma sopi sille paremmin kyl...

Nukuttaa, univelkakierteinen elämäni alkaa vaatia veroa. Meen petiin.

ps. Koemaistaja oli tänään avannut mun 14 euron lahja chiantin. Mut oli se onneks jättänyt mullekkin. Pitää hankkia kyl lukollinen viinikaappi, sitten jos rupee tuol pyörii jotain kalliimpia herkkuja. "Ai moi, ei kai haitannut kun otin tän salaattini kaa vähän tätä viiniä, mikä Tardieu-Laurent Hermitage Rougeko tää nyt oli vissiin?"

Yours Truly
Glacier Jerusalem

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

suosittelin tätä blogia mun mutsille:)

Dr Jerusalem kirjoitti...

Oh noes. Tuo lämmitti sydäntä. :)

Anonyymi kirjoitti...

hih, skumppasorbetista tulee muistoja mieleen...;) nim. eihän sitä nyt uskois että jäätelöstä pääsee humalaan ;)