maanantai 16. helmikuuta 2009

Nyyttärispesiaali ja Cristallit

Siin ois täällä ainakin kahteen kertaan blogattua suklaakakkua taas, voisi opetella tekee jotain muutakin. Tossa kakku on lähössä kotipöydältä kelmussa pussiin ja pienelle risteilylle. (Laitoin once when I was young kuollutta haukkaa lapiolle roskasäkkiin ja paikalla sattuneet muksut sanoi "Haukka lähtee nyt pikku risteilylle...")

Kuitenkin huolimatta siitä, että meikän kakut toistaa itteään, niin muut nyyttärivieraat ei olleet sitä ennen syöneet ja se hävisi suihin kerman kera aika hätäsesti. Paikalla oli myös aika samantyylistä, ehkä vielä snadisti kosteampaa kirsikkakakkuu, joka sekin oli äärimmäisen loistavaa.
Aika ambientti valaistus, silmää ei hämännyt, mutta kamera ei digannut. Aika yleistä vegaanisten ystävieni kotona, niillä taitaa olla toi pimeenäkö aika kehittynyt huomattavasti meikää tiukemman porkkakuurin tuloksena. Tossa kuitenkin punaiset jutut on uunitomaatteja ja alla on pestoparmesaani-croustineita. Ne on kaikessa yksinkertaisuudessaan semi-trendikästä kukonhäntä-party syötävää joita väsäämällä varmistat, että skumppaa lipittävät ystäväsi pysyy ees jonkunlaisessa ruodussa kun on siel mahassa jotain muutakin kuin alkoholii.
Ainekset:
1 loota kirsikkatomaatteja
1 pkt esipaistettuja patonkeja
1 prk pestoa (tai vastaavasti sama määrä itetehtyä)
1 pss parmesaaniraastetta tai vastaavasti raastat ite
öljyy, mausteita ja balsamico tomaateille.

1. Lähet siitä, että peset tomaatit, halkaiset ne ja asettelet uunin kestävään astiaan. Lorottelet päälle balsamicoo ja öljyä kohtuudella ja maustat. Laitat ne sit uuniin 200 astetta ja sen 15min, kunnes näyttää vähän nahjistuneilta ja herkullisilta. Nää teet siis ihan eka valmiiks asti.

2. Slaissaat patongin ohuiksi siivuiksi (ks. kuva)

3. Sekoitat kulhossa parmesaaniraasteen ja peston tahnaksi.

4. Levität tahnaa huolella patongeille ja laitat ne uunipellille.

5. Paistat patongit ja tahnan hyviksi uunissa 225 ylälämpöö. Tahna ruskistuu vähän ja patongin pitäs kovettuu sopivaks.

6. Laitat tomaatin per patonkisiivu koristeet ja jotain muutakin jos haluut hifistellä.

Toi on tuommoinen kenttäkeittiöversio. Silloin kun tein näitä ekaa kertaa, niin vedin ohuita valkosipulilastuja uunitomaattien kaa ja laitoin sitten yhden sellaisen myös koristeeksi per croustini, mutta kenttäkeittiöoloissa en jaksanut käydä säätämään, viimeiseen myöten ne taas syötiin, joten no worries.
Ohje on ripattu Trendistä numerosta, jossa ehdoteltiin myös karhunvatukoita ja savulihaa toastille ja puffattiin saleen myös leggingsien käyttöö. Phyi.
Muutenhan nää nyyttärit meni taas peruslinjalla, koska oon vähentänyt juomistani niin sallin itseni juoda vain pullon Cristalia ja pari shottia Lakua, joka oli miellyttävästi eräiden muiden vieraiden nyyttärituominen. Sit oli vissiin karjalanpiirakoita ja munavoita, joka on aina jees.
Jollain tais olla Astia Gancias koska se toi automiehelle mieleen Lancian! Aika makeeta kamaa, kun annoin itselleni vapauden maistaa hieman, mutta ihan hyvä.
Keskustelut kulki rahan, remonttien ja sellaisten ympärillä välillä, pelottavan keski-ikäiseksi mennyt tämä touhu, mutta ei kai se väärin ole. Kieltämättä letkeimpiä ystävänpäivä nyyttäreitä aikoihin (oisko jopa ekat kyl oikeesti).
"Taksijonossa" joku jäi vielä huutelee perään, mutta ei oo niin vaarallista. Oon päättänyt, että tää maailma saa jotain todella räikeetä heittää mun eteen, että jaksan enää lannistuu. Bring it on makkaraperunoita mussuttavat apinat, tää mersu on mun ja saatte sen vaan mun kuolleen ruumini ja tryffelivaahtoni yli!
Yours Truly
Dr Trend-Doktor Jerusalem
ps. Täs on koodit jostain syystä viturallaan ja tokan kuvan jälkeen ei tuu välejä vaikka oon millä säätänyt, haista sinä blogger pitkä....

Ei kommentteja: