tiistai 28. huhtikuuta 2009

Tonnikalamössöö


Viime kertaiset läpät ravintola C:n lounaasta herätti keskustelua tahoilta joiden en ees tiennyt lukevan tätä. Mun oma ruuanlaitto on ollut vähän latteeta viime aikoina, vaikeeta löytää semmosta aikaa ja intoo väsätä arkena jotain erikoisen jännää. Joskus tossa menneellä viikolla söin tollasta ruispaistaa ja ranskankermasta, tonnikalasta, sipulista ja pinaatista survottua tahnaa. Ihan syötävää ja nopeeta, mut ei tää o sitä mä oikeesti haluisin tehdä...

Mut pysyy ainakin proteiinitasot kunnossa ja raudat!

Mut toisaalta ei enää montaa hetkee, että palaan taas töihin. Silloin ruuanlaitolle saattaa löytyä vielä vähemmän aikaa, mut duunaanpa ainakin töissä keskimäärin vähintään 2 ateriaa/päivä.
Bonuksena taskut täynnä rahaa, jolloin muutamat harkitut täsmäiskut omaan kaupunkiin ja pariin vieraaseenkin. Teen listan, vaikka paperille tehty lista lyijykynällä kesken kokousten tms. on huomattavasti virallisempi ja vakavammin otettava.

Järjestys on suuntaa antava.
1. Postres, Helsinki
2. Carma, Helsinki
3. Hella&Huone, Tampere
4. Ravintola C, Tampere
5. Mami, Turku
6. Demo/Chez D, Helsinki
7. Elviira, Helsinki
8. Wistub Alsace, Tampere

En viittinyt listata kymmentä, vaikka kyllä noita varmaan keksisi helposti lisää. Pari noista vois raidaa kyl ihan vaan lounasaikaan, ettei mee ihan överiks tää homma. Viettäs vaikka arkivapaita Helsingissä kesäaikaan jossain ja kävis syömässä rafla per päivä ja näkis ystäviä, nykyisiä, entisiä ja tulevia.

Taidan lähtee hoitaa pari hommaa nyt. Tsau.

ps. Eilinen puhelintytön päiväkirja-sarja telkkarissa oli aika hauska, siin oli vähän sitä fiilistä josta oon kirjoittanut aikaisemminkin, mutta ei ehkä vielä tarpeeks tos ekassa jaksossa, mut pitää tsiigaa vielä seuraava.

Yours Truly
Mietteliäs Dr J

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sarja oli ihan hauska, mutta en oikein pitänyt siitä mimmistä. en olisi maksanut hänen seurastaan.

Saanko muuten kysyä minkä alan tyyppejä olet? Oletko sapuskabisneksessä millään tavalla? Itse testaan Demon uudestaan huomenna.

Dr Jerusalem kirjoitti...

Mä voin kertoo sen sulle tarkemmin jossain toisaalla, mut en mä varsinaisesti sapuskabisneksessä oo as in ravintola, catering tai muita cuisine-juttuja.
Mut teen kyl ruokaa myös duunissa.

Joo, ei se mimmi kyllä ollut oikein munkaan tyyppiä.

Nancy kirjoitti...

pakko survoa lusikkani tähänkin soppaan ;) itse pidin huomattavasti enemmän jokin aikaa sitten maikkarilla pyörineestä "rakkauden ammatilaiset"- sarjasta, jossa mentiin samalla teemalla... Jotenkin tuo eilinen oli varsin sisälletön...

Anonyymi kirjoitti...

Kannatta käydä kokeilemassa Helsingissä ravintola Grotesk. Vaikutti varsin mukavalle paikalle. Ruoasta en osaa sanoa mitään, mutta hinnat vaikutti kohtuullisille.

-N