keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Kotiruokani

You know the drill. Lohta ja perunamuusia, basilika-kastikkeen kanssa. Muusinhan kaikki osaa tehdä ja tietysti sitä maukkaampaa tulee, mitä enempi laittaa voita ja kermaa. Jos taas haluu mahtuu lyhtypylvään taakse piiloon, niin sit punainen maitokin on ihan bueno.

Lohi hierotaan suolalla, pippurilla ja muilla laadukkailla mausteilla, päälle voidaan valutella vähän sitruunan mehuu ja soijakastiketta (Laita vähempi suolaa jos valutat). Sit uuniin joku 200 ja 20-30min, kattele ja maistele.

Basilika vedetään tehosekottimella tai sauvavastaavalla hyvän öljyn kaa soseeks ja sinne lisätään mausteet. Sit se laitetaan kastikekannuun ja annetaan jokaisen ruokailijan höystää sillä lohtaan itse.

Mä kaipaisin nyt elämääni jotain luxusta.

Yours Truly
Kohtuu Boring Dr J

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vedetään joskus alsace kun oon oikeesti näsi

Dr Jerusalem kirjoitti...

Why not

Pahalapsi kirjoitti...

Täähän on tosi hyvän näköistä "arkiruokaa"! Kerma-voimuussi on sitä parasta. Jos tykkäät tuosta basilikaöljystä, niin kokeile joskus myös leipää paistettaessa! Tosi hyvää esim. sillä tapaa, että tekee paahtoleivästä kolmioita. Ensin leikkaa reunat pois. Litistää leipää kämmenten välissä ohueksi "keksiksi" , leikkaa kolmioiksi, paistaa miedolla lämmöllä ruskeaksi tossa basilikaöljyssä ja maistaa suolalla. Kermasen keiton kaverina ehkä parasta. Niin ja kun paistaa tuossa yrttiöljyssä, niin sen öljyn pitää olla tosi hyvin jauhettu yhteen yrttien kanssa. Ite teen useimmiten silleen että annan tehosekoittimen rullata useamman minuutin käynnissä.