keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Kiire ja kotiruoka

Odeon kirjoitti PM:stä aka perusmätöstä. Tää on just sitä parhaimmillaan, mun lämminhenkistä homestyle shaibaa. Ihan hyvää, mut ei kovin kunnianhimoista. Mut on vaan ollut niin sairas kiire, vaikka ei oiskaan mitään velvollisuuksia, niin sit on jotain ulkoilua ja semmosta ylimäärästä.

Oon kerennyt lähinnä vaan tuoksuu hyvältä ja kuntoilla.

Tässä safkassa kuitenkin perunamuusia, kermaan tehtyä. Kastikkeessa paistettua sipulia, ronskisti, kirsikkatomaatteja rasia ja katkarapuja. Tomaattipyreetä perään kun hommat paistettu, sit laitetaan loraus kermaa ja heitetään mausteet. Annetaan hetki hautuu ja sit tarjoillaan.

Hyvää stuffia.

Pitäs keksiä jotain hyviä juttuja taas teidän iloksi, mut eiköhän niitä ala kohta taas virrata kun itseaiheutettu kiire hellittää.

Oli tullut vinkkiä, että ois pihlajanmarjaspottia tiedossa humpan pääkaupungissa kotiseudulla, pitää tsekkailla jos syksyllä tulis niihin aikoihin mentyä. Vois samalla koittaa vonkuu hirvenmaksapateeta.

Nyt huvittais elostella, mutta ei raaski nyt ainakaan hetkeen. Matka Lahden toiselle puolelle kuitenkin luvassa ens kuussa.

Yours Truly
Dr J

3 kommenttia:

Jen kirjoitti...

Ciao :)

Mulla on sulle mainio resepti, mikä on takuulla koemaistajankin mieleen :) Ite duunaillu nyt näitä jo useampaankin otteeseen, hyvällä menestyksellä, joten uskaltaa pistää reseptiä jakoon muillekkin.

Goat cheese pancakes

3 munaa
1/2dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
1rkl öljyä

200g vuohenjuustoa
mustapippuria
(tuoretta basilikaa)

Sekoita taikinan ainekset keskenään, ja anna turvota n.30min.

Itselläni on tapana seuraavaksi voidella oliiviöljyllä silikooninen-muffinsivuoka-lätyskä (mikä lieneekään virallinen nimi?;) ja kaataa pannaritaikina muffinsivuokiin.
Sen jälkeen murustelen vuohenjuustoa jokaiseen vuokaan, rouhin hiukan mustapippuria päälle ja ripottelen vielä koristeeksi tuoretta basilikaa.

Paistelen näitä uunissa 225C-asteessa n. 15-20 minuttia.

Tarjoilen rucolasalaatin kera, jossa mm. säilöttyjä artisokan sydämmiä ja aurinkokuivattua tomaatteja. Ja ehdottomasti kaveriksi balsamico-siirappia! (löytyy mm.stockalta)

Ihan mielettömän yksinkertainen resepti, mutta toimii :)

Dr Jerusalem kirjoitti...

No jopas nyt.
Täytynee kokeilla.
Mulla on mansikkabalsamicosiirappia, käyköhän se hyvin?

Jen kirjoitti...

Voisin kuvitella että se mansikkainen versio vois olla hitusen liian makeaa...mutta käy varmasti paremman puutteessa :)

(oon joskus itekkin keitelly ihan tavallista balsamicosiirappia balsamicosta ja sokerista,50-50 suhteella. Mutta siitä tahtoo tulla sellaset etikkahöyryt kämppään että helpommalla pääsee kun ostaa sen purkin kaupasta, jossa on säilyvyyttäkin hamaan tulevaisuuteen...:)

Kokeile kuitenkin ihmeessä!