tiistai 14. huhtikuuta 2009

Mämmit ja Herneet

En oikein diggaa kun pääsiäisenä ei ole kaupat auki. Pitäs olla kauheen suunnitelmallinen jos haluis syödä jotain muutakin kuin ravintolaruokaa tai pizzaa pyhinä. Tää on ehkä ainut yritys, tänkin söin yksin koska koemaistajalla on ennakkoluuloja herneisiin.

Herneitä ja pinaattia keitellään n. 20min, sitten survotaan ne mössöksi ja lisätään vähän vaikka ranskankermaa, niin saadaan sopiva mössömäinen olemus. Mausteita ja suolaa huolella ja tadaa.

Sit huomataan, ettei oo mitään järkevää sen kanssa ja otetaan paprika ja tofun jämät, silputaan ne kuumalle pannulle ja paistetaan hetki. Sit laitetaan kaikki lautaselle ja päälle nokare ranskankermaa. Sit kuvataan sen ikkunan edessä ja syödään.

Olen ns. ruuanlaitto kriisissä. Mulle tulee seinä vastaan, kun pitäs funtsii aina jotain uutta kalasta tai kasvisvaihtoehdoista. Pitänee ostaa kaappi täyteen nuudeleita koemaistajalle ja syödä tästä lähtien vain itse.

Tänään viimeinen vapaapäivä, voisi lähteä tuohon Stockmann-Sokos akselille pyörii ja ihmettelemään.

ps. Hernemössö on Ódeonin tod.näköisesti huomattavasti paremmasta hernesoosista inspiroitunutta. Kuten O korjasikin, tuoretta pinaattia ja parmesaania hänen versioonsa. Mut mulla ei ollut ku pakastepinaattia, eikä hajuakaan parmesaanista.

Yours Truly
Dr J

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihaku oisin ton hernereseptin kuullut jossain...Dude, se vaatii tuoretta pinaattia. Ja pienen ripauksen parmesania.

Dr Jerusalem kirjoitti...

Mä sovelsin susta inspiroituneena niillä mitä oli!

Pahalapsi kirjoitti...

Tuo hernesoossi on ihanaa! Yleensäkin pakasteherneistä tehdyt tahnat ja muut on tosi nam tuorejuusto-tai ranskankermalisäyksen kanssa. Tuollasta pöperöö oisin miekin mielelläni syönyt :P Kasvisruoka on kyllä huippuhyvää, ehkä parasta.

Anonyymi kirjoitti...

Luulen että tuo Light on hyvä veto myös. Oiva kevääksi, ei ihan geneeristä synteettista massaa.