maanantai 27. heinäkuuta 2009

Vapiano - Maksamme kortilla



Ravintola Vapiano sijaitsee Tallinnassa lähellä satamaa. Rotermann kauppakeskuksen kupeessa.
Paikka on ketjuravintola, niitä on muutamissa muissakin maissa, mutta tässä tapauksessa se ei vaikuta mun mielestä kovin negatiivisesti tasoon.

Konsepti vaatii vähän totuttelua, homma menee näin:
1. Tullessasi sisään saat kassalta kortin
2. Valitset paikan itsellesi ja menet tämän jälkeen sille tiskille, mitä ruokaa haluat (pizza, pasta, salaatti ja baaripuoli)
3. Kerro tilauksesi ruokaa valmistavalle henkilökunnalle ja laita kortti lukijaan, ostos rekisteröityy. Pizzojen tapauksessa saatiin sellainen piipperi joka elämöi sitten kun pizzan sai hakea tiskiltä, pastan sai lyhyen odotuksen jälkeen heti mukaan, oli ihan siistiä katsella kun se valmistettiin tuoreista aineksistä silmien edessä. Alkoholittomat juomat saat myös miltä tahansa tiskiltä (mahdollisesti myös pullobisset jne.)
4. Lähtiessäsi kortillasi olevat ostokset veloitetaan kassalla josta sait kortin

Hintataso oli todella edullinen, kuvan pasta oli 85 kruunua, kuten myös matkaseurani pizza. Olivat toiseksi halvinta luokkaa. Kalleimmista sai pulittaa jo 150kruunua. Paikka oli typötyhjä meidän tullessa sisään ennen kahtatoista ja järkyttävä henkilökunnan määrä tuntui ylimitoitetulta, mutta kun lopettelimme syömistä alkoi paikalle virrata lokaaleja.

Bonuksena mestassa saa napsia pöydässä olevista yrttipuskista tuoretta maustetta ruuan päälle. Sisustus on myös miellyttävän raikas puupöytineen ja yrttipuskineen.

Yours Truly
Dr J

Ei kommentteja: