Glorian Ruoka&Viini kesänumero inspiroi mua tekemään tämmöisen mansikkajogurttikakun, tai piirakan what ever.
Oli muuten aika hyvää ja kesäistä. Täähän menee näin:
Ainekset:
Pohja:
150g kanelikeksejä tai kaurakeksejä (Mä käytin LU Bastogne)
1dl karamellirouhetta (mä käytin marianne crush)
75g voita
Jogurttitäyte:
2 prk (200g/prk) kreikkalaista jogurttia (mä käytin bulgarialaista)
1 prk kevyttuorejuustoa (mä käytin philadelphiaa, en tiedä onko se ees kevyttä)
2-3rkl juoksevaa hunajaa (mä käytin ihan vaan kukkaishunajaa, mut lämmitin sen vähän juoksevammaks)
2 liivatelehteä
1 rkl limettimehua
Sit siihen päälle 1l mansikoita ja mahdollisesti juoksevaa hunajaa jos on fiilistä.
Pohja:
1. Tee keksipohja, piekset keksit ihan mäsäksi joko tehosekoittimessa tai sit käsipelillä.
2. Sulata voi kattilassa ja heitä keksinmurut ja karkkirouhe messiin.
3. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja painele keksi-karkkiseos tiiviisti sinne pohjalle. Nosta jääkaappiin noin tunniksi, että pohja rupee kovettuu.
Täyte:
1. Yhdistä jogurtti, tuorejuusto ja hunaja sekaisin.
2. Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä ja kuumenna limettimehu
3. Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista ja liuota ne limettimehuun.
4. Anna liivateseoksen jäähtyä snadisti ja sit sekoitat sen täytteeseen.
5. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti ja peitä vuoka ja pistä se hyytyy jääkaappiin noin pariksi tunniksi.
Slaissaa mansikat päälle juuri ennen tarjoilua ja nauti hyvässä seurassa kera makean kuohuviinin (Vaik Asti Gancia), sekä järkyttävän auringonpaisteen.
Yours Truly
Herkkuperse Dr J
tiistai 21. heinäkuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Tätä täytyy kyllä kokeilla, kunhan oon toipunu siitä edellisestä mäjäyksestä.
Kiitoksia ohjeesta!
Piti lauantaina duunailla nimipäivärapukekkereiden jälkkäriksi samanlainen kakku. Sanoisin, että aika raikas ja tuore lähestymistapa mansikkakakkuun (verrattuna siihen perinteiseen sokerikakkupohjaan kermavaahdolla).
Kauden ensimmäiset ravut olivat maukkaita ja pehmeä kuorisia, samoin kakku. Pääruuaksi oli kokonaisena grillattua porsaan sisäfilettä, hyvää sekin.
Lisäksi metsästä löytyi mukavasti keltavahveroita ja vadelmia. Kannattaa tutkailla lähimetsiään.
Terveisin,
Se lauantaina nimipäiviään viettänyt vanha kaveri
Hemmetti. Luulin, että viime viikko oli naistenviikko.
Niin joo, teillä olikin laadukkaat mestat ravusteluun.
Lähetä kommentti