lauantai 19. syyskuuta 2009

Calvados-kaneliomena Creme Brülee

Aineksia:
3,3dl kermaa
1,5dl maitoo (punaista of course)
1 vaniljatanko tai vaniljasokerii
3 munankeltuaista
0,5dl sokerii
Demerara AKA ruokosokerii päällyseen.

1. Kermat ja maidot kattilaan ja halkaistuna vaniljatanko sekaan, tai niinku me köyhät, laitetaan sitä vaniljasokerii sinne.
2. Kiehauta kermamaito-seos ja anna maustua.
3. Yhdistä munankeltuaiset ja sokeri vatkaamalla ja yhdistä kermamaitoon.
4. Anna massan tekeytyy pari tuntii viileässä tai sit vaikka seuravaan päivään jos et ole kiirees.
5. Siivilöi massa ja kaada annosvuokiin omenoiden päälle.
6. 90-120 asteisessa uunissa vesihauteessa semmoset 40min tai kunnes on tarpeeks hyytynyt.
7. Viimeistele ripottelemalla ruokosokeria pinnalla ja paahda ruokosokeri rapeeks kaasupolttimella tai uunin grillivastuksella.

Annosvuokan pohjalle tulevia omenoita varten tarvitset calvadosta, voita, kanelia.
Karamellisoi pilkottuja omenia pannulla ja viimeistele tarjoamalla kuumalle pannulle vähän calvadosta, mausta kanelilla. Laita annosvuokien pohjalle tasainen kerros omenasilppua.

Oli muuten hyvää, keksin tän enemmän tai vähemmän Neljässä Vuodenajassa, kun siellä tarjoiltiin epäilyttävästi samantyylistä herkkua. Kiitos Riku & Yoni jne.

Yours Truly
Copycat Dr J

Ei kommentteja: