keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Respektiä Lihakauppiaalle

-67, Old school, baby! Keijo & rouvansa, sekä poikansa Jouni ja sekalainen sakki muuta porukkaa pyörittää hyvässä jemmassa Pyynikintorin laidalla lihakauppaa. Lihatiski on laaja, Keijo leikkelee lihoja itse paikan päällä ja varmaan pystyy hustlaa ties mitä tilauksesta, jos ei jostain syystä tiskistä löydy, kalaakin on. Kantsii muuten tsekata Keijon arviointikyky esim. jauhelihaa ostaessa, tulee sen verran gramman tarkasti, että huomaa miehen muutaman vuoden tota lihaa myyneen.

Paikassahan voi myös ruokailla! Leivostiskissä on useita sortteja pasteijoita, joista ehkä suosikkinani broileripasteija jossa on sisällä broileripihvi ja kurkkusalaattia. Toinen hyvä on lihapiirakka johon porukka siivuttaa mieluusti lihatiskistä väliin mitä ikinä mieleesi tulee, mm. kannuswursti on kova. Mausteet kuuluvat hintaan, ketsuppi & sinappi, joskus on ollut myös kurkkusalaattia ja porukka lämmittää syömisesi niin pyydettäessä. Paikan päällä tehdään myös eväsleipiä, jotka ovat hintaan nähden erittäin laadukkaita. Överiin välipalan tarpeeseen esimerkiksi patonki joka on täytetty lihapullilla ja italiansalaatilla.
Makeita leivoksia on myös kiitettävät valikoimat ja hinnat noin 50-80 senttiä alhaisemmat kuin muualla.

Juustoja on myös enemmän ja erikoisempia, kuin mitä normaalista Siwasta irtoaisi, hinnat ovat liha&juustopuolella loppupeleissä aika kohtuulliset.
Tossa on joku herkullinen fancypants leivos, jonka nimeä en just nyt muista. Oisko se joku champagneleivos tms.?

Kannattaa pistäytyä asioilla jos sattuu kulmille. Leivoksia arkena hamuavan kannattaa kuitenkin varautua siihen, että kaikkein mundaaneimmat ovat loppu jahka viereisen lukion heinäsirkkalauma on vieraillut.

ps. Lukion tytöt vierailevat liikkeessä harvemmin, joten ruokatunnin aikoihin kauppaan ei kannata mennä edes sillä verukkeella, että bongaisi pari barely legal mimmiä.

SUPPORT YOUR LOCAL MEATDEALER... Tulikin mieleen, että vois kysyä Kekeltä, jos se järkkäis mulle härän poskea, oon vähän vielä herkkänä siitä kauppahallin lihakauppiaiden nihkeästä suhtautumisesta kun etsin ankanverta.

Yours Truly
Dr J

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"SUPPORT YOUR LOCAL" Word.

born in pyynikki kirjoitti...

Oon ihmetellyt jo pitkään että herkussa ramppaavat kulinaristit ei oo laajemmin löytäneet lihistä - lihiksessä on vain laatutavaraa kaupan ja sitten tämmönenkin melkein jo uniikki aspekti kun osaava henkilökunta. Lihiksessä myydään leivosten ja lihojen lisäks myös esim. parhaan makuset mansikat.

Isäni on kertonut että kultasella 80-luvulla lihiksessä käyminen oli statusjutttu ja jonotkin joskus liikkeen ulkopuolelle. Valintatalojen ja vastaavien kuppasuuden huomioon ottaen vois luulla että jonopotentiaalia ois myös vuonna 2009!

Dr Jerusalem kirjoitti...

Asiallinen kommentti!
Pitää tsekkaa noi mansikat kerta kehutaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hey, nyt vasta bongasin tän sun kirjotuksen, ihan samaa mieltä sun kans noista Keijon&Lissun&Jounin työn hedelmistä! Liha on ehkä universumin paras kauppa ja kauhulla odotan sitä päivää kun putiikki - tai Keijo - sulkee ovet ja tilalle tulee joku SIperian WAlinta. Iuh.
Joko olet jäsen http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=173083697585 ? ;)

terkuin Pyynikintorin Lihassa ostoksensa tekevä...