tiistai 18. elokuuta 2009

Hernekeitto

Tää resepti on oikeastaan aika simppeli. Tarvitset ison pussin pakasteherneitä ja purkin valkoisia papuja sekä kermaa, lisäksi tarvitset pieneksi hienonnettua lämminsavulohta ja kevät/ruohosipulia.
Huuhtele pavut
Laita herneet ja pavut kattilaan, keitä pehmeiksi vähässä vedessä mausteiden kanssa. Soseuta.
Kiehauta keitto vielä kerman kanssa, säätäen koostumus sopivaksi.

Laita lautasten pohjalle lämminsavulohta pieninä paloina, kaada keitto päälle, koristele silputulla ruoho/kevätsipulilla.

Jos haluat varioida, niin voit käyttää valmistuksessa myös valkoviiniä herneiden ja papujen keittämiseen.

Yours Truly
Valheellisen Freesiä with Dr J

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sitä ihmettelee, että miksi en ole vieläkään saanut väsättyä omatekoista hernekeittoa. Joku ylitsepääsemätön este. (Tällä hetkellä se lienee opiskelijahintainen ruokailu työpaikalla...)

Pihlajanmarjoja näyttää tulevan mukavasti, joten hyytelöjä pääsee keittämään jos ahkeria kerääjiä vaan löytyy. Lisäksi voisi olla sellainen pieni optio nauttia rapuja pimenevässä syysillassa, mikäli kiinnostaa?

PS. Viski rintamalla kokeilussa varsin maistuva erikoisuus: Bowmore Dawn -viski, joka on kypsytetty portviini tynnyreissä. Maussa paljon portviiniä. Hämmentävä kokemus.

Terveisin,
Akateeminen lähiruuan puolustaja ja skottilaisten tisleiden ylin ystävä - J

Merituuli kirjoitti...

jänskä idea laittaa hernekeittoon kalaa. pitääkin kokeilla joskus.

meillä listalla huomenna papusoppaa ihan perinteiseen tyyliin, joskin lihaliemi keitellään sian päästä. sitä ei ole ennen kokeiltu. posket nautittiin äsken tonkatsuna...mmmm!

Dr Jerusalem kirjoitti...

Lihaliemen keittely muusta kuin kuutioista, ehdottomasti suositeltavaa.
Nyt on muutenkin sopiva aika palata vaahdoista ja muista haute cuisine meiningeistä vanhan koulukunnan ranskalaisten lihapatojen ääreen.